SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nezaket İçin Eylem Planı!

A- A+ PAYLAŞ

İl İnsan Hakları Kurulu, Vali Yardımcısının başkanlığında toplandı. Kamu kurum ve kuruluşlarının uygulamalarında vatandaşlara hoşgörü ve nezaketle yaklaşılmasını sağlamak amacıyla bir eylem planı da hazırlandığı bildirildi.

Kurulun toplantısına ilişkin olarak yayınlanan basın bülteni şöyle:

"İl İnsan Hakları Kurulu aylık olağan toplantısı 06.01.2009 tarihinde Vali Yardımcısı Erdinç FİLİZ başkanlığında Valilik 1 nolu toplantı salonunda yapılmıştır.

İlimiz İnsan Hakları İl Kurulunun, İnsan Hakları Kurullarının Görev Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkındaki Yönetmeliği gereğince 2008 yılı Aralık ayı içerisinde yaptığı çalışmalar aşağıda belirtilmiştir.

1) “10-17 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Haftası ” nedeniyle; İl Özel idaresi toplantı salonunda kamu personeline yönelik olarak “Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirisinin 60.yılında İnsan Hakları” konulu Konferans düzenlenmiştir. Konferansta konuşmacı olarak kurul üyelerimizden Doç.Dr.Abdulkadir BAHARÇİÇEK ve Av.Turan CANPOLAT görev almıştır. Konferansta Av.Saliha BARAN tarafından, İnsan Hakları İl Kurulunun 2008 Çalışmaları hakkında powerpoint sunusu yapılmıştır.

2) İnsan Hakları İl Kurulu ve il Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ,İlk ve Ortaöğretim Okullarında “İnsan Hakları” konulu Şiir, Kompozisyon ve Resim yarışmaları düzenlenmiş ve dereceye giren eserlerin sahiplerine 17.12.2008 tarihinde İl Kurulumuzca ödülleri verilmiştir.

3) 10–17 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Haftası ” nedeniyle hazırlanan 10 adet spot filmin, hafta boyunca Yerel TV lerde gösterimi sağlanmıştır.

4) İnsan hakları ile ilgili afiş ve broşürler temin edilerek, ilimizdeki kamu kurum kuruluşlarına ve sivil toplum kuruluşlarına, meslek kuruluşlarına, köy ve mahalle muhtarlarına gönderilmiş, şehrin muhtelif yerlerine ve toplu taşıma araçlarına asılarak halkın bilgilendirilmesi sağlanmıştır,

BAŞVURULAR

Geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde Kurulumuza iki adet başvuru olmuştur.

1- Valiliğimiz İl İnsan Hakları Kurulu bürosuna K.Y. isimli vatandaş tarafından verilen şikâyet dilekçesinde “Hasan Varol mah.7.sokakta akşam saat 17 ile gece 01 arasında 10–15 kişilik bir grup genç tarafından küfürler edildiği, cam kırıldığı ve ateş yakılarak mahalle sakinlerinin rahatsız edildiği ” iddia edilmektedir. Söz konusu şikâyet dilekçesi İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilmiş olup, konuyla ilgili araştırmanın yapılarak sonucundan Valiliğimize bilgi verilmesi istenmiştir.

2- Valiliğimiz İl İnsan Hakları Kurulu bürosuna S.B. isimli vatandaş tarafından verilen şikâyet dilekçesinde “Başharık Mahallesi Mehmet Akif Caddesi 6. sokağın asfaltının düzensiz olduğu, kaldırımının olmadığı, sokağa sürekli su biriktiği, bu durumun özellikle kış aylarında sorunlara sebep olduğu ve öğrencilerin mağdur edildiği” iddia edilmektedir. Söz konusu şikâyet dilekçesi Malatya Belediye Başkanlığına gönderilmiş olup, konuyla ilgili araştırmanın yapılarak sonucundan Valiliğimize bilgi verilmesi istenmiştir

DİĞER KONULAR:

1- İnsan hakları bilincini geliştirmek, insan haklarına ilişkin ihbar, dilek, talep ve şikâyeti olan kişilerin ilimiz insan hakları kuruluna başvurularını kolaylaştırmak, kurulun çalışmalarıyla ilgili halkı bilgilendirmek, kamu kurum ve kuruluşlarının uygulamalarında vatandaşlara hoşgörü ve nezaketle yaklaşılmasını sağlamak amacıyla 2009 EYLEM PLANI hazırlanmıştır .Hazırlanan eylem planı çerçevesinde yıl boyunca gerekli çalışmaların yapılması planlanmıştır.

2-Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı tarafından gönderilen 21.11.2008 tarih ve 1860 sayılı yazıda, Türkiye’de İnsan Hakları ile ilgili gelişmeleri kapsayan “2008 Yılı Türkiye İnsan Hakları Raporu” adıyla bir çalışma yapıldığı belirtilmiştir. Bu çalışma kapsamında ilçe insan hakları kurulları ile kamu kurumlarına yazı yazılarak gerekli bilgiler istenmiştir.

DENETİM FAALİYETLERİ:

İlimizde sorumlu sıralı amirlerce periyodik olarak “Yakalama, Göz Altına Alma ve İfade Alma Yönetmeliği’’ hükümlerine göre yapılan insan hakları denetimi raporları değerlendirilmiş olup, bu değerlendirmeler sonucunda olumsuz herhangi bir duruma rastlanmamıştır.

—Ayrıca İlimiz ve İlçelerimizde sıralı amirlerce periyodik olarak “Yakalama, Göz Altına Alma ve İfade Alma Yönetmeliği’’ hükümlerine göre Emniyet ile Jandarma Komutanlığına ait karakol ve nezarethanelerinde denetimler yapılmış ve tanzim edilen raporlar Valiliğimize gönderilmektedir."

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız