SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nezaket"li Kahraman!

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:12:05
A- A+ PAYLAŞ

Kentin kültürel mirasını, kentte iz bırakan Malatyalı ünlü simaların hayatlarını ve eserlerini tanıtmak, aynı zamanda bu şahsiyetlerle özdeşleşmiş olan değerleri aktarmak amacıyla “10 Şahsiyet 10 Değer” projesi kapsamında şehir merkezindeki mevcut liselerde sunumlar yapılmaya başlandığı bildirildi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularından, eski Cumhurbaşkanı ve Başbakanlardan, Malatya eski milletvekili, büyük asker ve devlet adamı hemşehrimiz İsmet İnönü'ye de bu 10 şahsiyet içerisinde yer verilirken, İnönü'nün "Nezaket"iyle ele alınacağının ifade edilmesi dikkat çekti.

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri tarafından Fethi Gemuhluoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen ilk sunumda, Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Akyıldız, proje hakkında kısa bilgi verdi.

Amaçlarının Malatya’da sosyal, kültürel, siyasal anlamda kendilerinden bahsettiren isimleri gençlere tanıtmak olduğunu söyleyen Akyıldız, “Malatya da yaşayan gençler Fahri Kayahan’ı bir bulvar adı, Niyazi Mısri’yi bir cami adı, Fethi Gemuhluoğlu ismini ise bir okul adı olarak biliyor. Bu tablo karşısında bizler Gençlik Meclisi olarak duyarsız kalamadık ve Malatya da olduğu gibi ülke genelinde kendinden söz ettiren isimleri gençlere anlatmak istedik” dedi.

Akyıldız, program kapsamında Gençlik Meclisi üyelerinin ele alacağı şahsiyet ve değerlerin; Battalgazi/Kahramanlık, Niyazi Mısri/Adalet, Eflatun Cem Güney/Sevgi, Fahri Kayahan/Sanat, Hamit Fendoğlu/Yiğitlik, Fethi Gemuhluoğlu/Dostluk, Asım Orhan Barut/İlim, Eşref Bitlis/Azim ve Cesaret, İsmet İnönü/Nezaket, Turgut Özal/Tecrübe ve Hizmet olarak anlatacaklarını belirtti.

Gençlik Meclisi üyelerinden Çiğdem Akıncı ve Erhan Şahin’in slaytlar eşliğinde yaptıkları sunumları dinleyen öğrenciler ve okul idarecileri, projeden memnun kaldıklarını ifade ettiler.

Bu arada, Malatya Kent Konseyi tarafından hazırlanan ve Malatyalı 44 ünlü şahsiyetin anlatıldığı “İz Bırakanlar” kitabı da program kapsamında ziyaret edilen okulların kütüphanelerine hediye ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız