SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Nezih Görünüme Kavuşacak'

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:08:26
'Nezih Görünüme Kavuşacak'
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, önceden belirlenen program doğrultusunda cadde ve sokak yenileme çalışmalarına devam ediyor. 

Fahri Kayahan Bölgesinde başlatılan cadde ve sokak yenileme çalışmaları kapsamında ilk olarak Nikah Sarayı önünden geçmekte olan Abdurrahman Gazi Sokağında düzenleme çalışmalarına başlandı. Sokakta alt yapı ve drenaj çalışmalarının tamamlanmasından sonra başlanan üst yapı çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor. 

30 metre genişliğinde yaklaşık 1000 metre uzunluğundaki sokakta toprak tesviye ve dolgu çalışmaları, asfalt kotuna göre yapılıyor. Çalışmalar kapsamında yolun her iki yanında yaklaşık 3.5 metre kaldırım, 2 metre bisiklet yolu, 1 metre fidan ve aydınlatma direkleri için ayrı bir aks, 2 metre genişliğinde de cep otopark yeri bırakılıyor. Ayrıca, 13 metre genişliğinde de 2 gidiş, 2 geliş olmak üzere toplam 4 şeritli araç yolu yapılıyor. 

Kaldırımlara kumlamalı bordür döşenirken, engelli vatandaşları için ise kaldırım boyunca kompozit ama taşı kullanılıyor. Site girişleri ve yol geçişleri ile cep otoparklara ise kilit taşı yapılıyor. Çalışmaların tamamlanmasından sonra da yol finişer ile sıcak asfalt ile kaplanacak. 

Fahri Kayahan Bölgesinde sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bölgede alt yapı çalışmalarının tamamlanmasından sonra belli bir plan ve program doğrultusunda üst yapı çalışmalarına başladıklarını söyledi. 

Başkan Çakır, “Fahri Kayahan Bölgesinde hizmete açtığımız cadde ve sokaklarda alt yapı çalışmalarından sonra üst yapı çalışmalarına Nikah Sarayı önünden geçmekte olan Abdurrahman Gazi Sokağından başladık. Düzenleme çalışmalarına Kamelya, Hayal, Mıhlıdut ve İpek Böceği sokakları ile devam edeceğiz. 

Cadde ve sokak düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bu bölgemiz çok daha nezih bir görünüme kavuşacak, buradaki sorunlar büyük ölçüde çözüme kavuşmuş olacaktır. Sürdürülen çalışmalardan dolayı hemşerilerimin göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı ayrıca kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız