SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nezih ve Güzel Bir Meydan Yapacağız"

0
Güncellendi - 2018-12-27 00:26:55
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Kent Meydanı için çalışmaların başladığı, Şehit Fahri Koçyiğit ve Atatürk Caddesi’nin çevrelediği kent meydanında incelemelerde bulundu.

İnceleme gezisine Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın yanı sıra Genel Sekreter Cemal Nogay, Daire Başkanları ile ilgili şube müdürleri katıldı.

Yıkım çalışmalarının tamamlandığı meydanı ziyaret ederek çalışmalar hakkında ilgililerden bilgiler alan Başkan Polat, “Malatya tarihi, kültürü ve sosyal dokusu ile eşsiz güzellikleri olan bir şehirdir. Yapacağımız bu çalışma ile Malatya merkezine modern ve nezih bir meydan kazandırmış olacağız.

Yürüdüğümüz her cadde, sokak bizlerde güzel anılar bırakmıştır. Büyükşehir süreciyle beraber şehrimiz daha da büyümeye ve güzelleşmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi olarak insanımızın şehrin kalabalığından, trafiğinden kısa sürede olsa uzaklaşması için birçok yeşil alan oluşturduk. Mesire alanlarını geliştirdik. Bir taraftan gelişen modern bir şehir inşa ederken diğer yandan yeşil alanların korunması, geliştirilmesi için çalıştık. Bu noktada 112 Acil Eylem Planında söz verdiğimiz projelerimizden biri olan Kent Meydanı için alanda mevcut yapıların yıkımını gerçekleştirdik.  Meydan üzerinde bulunan mevcut ağaçlar korunarak, yeni ağaçlar dikilecek. Yer zemini, kent mobilyaları ve peyzaj öğeleriyle daha nezih ve güzel bir meydan yapacağız. Malatya’mızın güzelliğine güzellik katacağız.”dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • MASKİ (5 yıl önce)
    parkla ilgileneceklerine maskide çivisi çıkmış düzene baksınlar.Bakmazlar çünkü o düzenin başındakiler kendi adamları çoğu.3 belediye başkanı gördüm hepside personelin haklarını yoketti.Bu kadar personel ile uğraşan kurum yok(kendi adamları değiliz diye) yazılanlardan bile personelleri tespit edip uğraştıkları için burası aracılığıyla sesimizi duyuruyoruz.Personelin hakettiği ünvanı vermemek için atla karayı seçiyorlar.Yazık vallahi ama bu ahlar torunlarınızdan bile çıkar unutmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Zemine yer altı otoparkı da yapılsa daha uygun olur
    0
    0
    Yanıtla
  • vahap (5 yıl önce)
    Teşekkürler Hacı Başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • İŞBİLEN (5 yıl önce)
    ali arkadaş ve yasin arkadaş gibi düşünüyorum. meydanı dahada genişlemesi araç ve kaldırım yolunun rahatlaması için halk bankasının olduğu bina sırası akpınar meydanına kadar istimlak edilmeli ve yıkılmalı. söğütlü camii ve yeni cami daha görünür olacaktır. yıkılmalı.yıklımalı. o kadar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih Karacan (5 yıl önce)İŞBİLEN isimli kullanıcı yorumuna
    Aklın yolu birmiş demek ki. Yıllardır savunduğum proje
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (5 yıl önce)
    biri de cikip demiyor ki trafikte sorun ancak ve ancak metro sistemiyle cozulur...meto olursa; 1. Universite öğrencileri Malatya merkezinden degil darende, hekimhan, kale gibi tum ilcelerden ev kiralayabilirler...boylece; ilceler gelisir, merkez yoğunluğu azalir.. 2. Ilceden merkeze veya koyden merkeze, ilce merkezine goc azalir....insanlar rahat, hızlı ve guvenli yolla gunu birlik gelip gidebilirler istedikleri yere... 3. metro olunca trafikteki otobüs sayısı da azalacaktır...yani insanlar metroyla ulasimi sağlayacaktır.. simdi bazılari yazacak yav malatyanin nüfusu bilmem kaç metro olması icin falanca nufus olmasi diye...herhalde zannediyorlar ki bugun belediye metro yapıyorum dese yarin binecekler...kardesim ihale sureci projelendirilmesi yapılması en az 5-10 sene...hele 300 yataklı hastane yapamayan yoneticilerimizle bugun başlanırsa 50 seneye belki binebiliriz...
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (5 yıl önce)Murat Bey isimli kullanıcı yorumuna
    darendeye hekimhana malatyadan metromu götüreceksin :) darende 110km hekimhan 80km eder 190km dağlık bayırlık yerden metroyu türkiyenin tüm imkanlarını kullansan bile 15 yılda yaparsın.Oturup hayal kurmak kolay.Kürecekten yol geçiremiyorlar aşağı uçuyor diye
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (5 yıl önce)
    Oraya yapılacak tek şey otobüs durağı oradaki otobüs durakları yetersiz ve trafiği felç ediyor bunu göremiyorsunuz yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    açınki o meydanları vahap küçügün o dev binası güzel dursun çok kişi ortak oraya isme gerek yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Malatyada trafiğin yoğun olduğu mahallelere ve merkez caddelere beleye otoparkı yapılmalı. Bu katlı olur, düz olur ya da yer altında olur. Artık hangisi uygunsa. Trafik rezalet. 20 sene önceyle şimdi yollar hemen hemen aynı ama taşıt sayısı katlandı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (5 yıl önce)
    Malatyanın merkezi güzel olması için 1 eski belediyenin karşısında taş mağazadan başlayıp akpınar girişine kadar yıkılması gerekir 2 Turgut Temelli pasajı iş bankası binası dahil olarak yıkılırsa o şeherin tadına doyum olmaz bunu yapacak bir belediye başkanı Malatyanın gururu olur . ama sanmıyorumki bu cesareti bulacak bir belediye başkanı olsun her seçilen birilerine gebe oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Halkbank ın olduğu sıra istimlak edilmeli o zaman güzel bi meydan olur
    0
    0
    Yanıtla
  • YASİN (5 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    ÇOK DOĞRU BU KESİNLİKLE HALK BANKIN OLDUĞU SIRA YIKILMALI
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Hemen beton mu dökmüşler ben mi yanlış görüyorum??
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (5 yıl önce)
    Aynı partiden başka bir aday gösterilmişken, mevcut başkan zaten borç batağındaki belediyeyi kendisinden sonraki gelecek başkana ek borç yükü getirecek şekilde ihaleli işlere girmemelidir. Siyasi nezaketin gereği budur diye düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    emekliler parkı, eski belediye binası, ziraat bankası ve esenliğin olduğu toplam alan malatya'yı simgeleyen suyu ve yeşili bol bir meydan olmalıdır. tıpkı yeni battalgazi belediye binası meydanı önü gibi.
    0
    0
    Yanıtla