SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nice'de Bilanço Ağırlaşıyor: 84 Ölü

0
Güncellendi - 2016-07-15 11:41:19
Nice'de Bilanço Ağırlaşıyor: 84 Ölü
A- A+ PAYLAŞ

Fransa'nın Nice kentinde milli gün kutlamaları sırasında saldırı oldu.Fransa'nın Nice kentinin ünlü caddesi "Promenade Des Anglais" de toplanan kalabalığın üstüne kamyonla saldırı gerçekleştirildi.

Saldırıda 84 kişinin öldüğü ve 47'si ağır 100'den fazla kişinin de yaralandığı açıklandı. Yaralılar arasında çok sayıda çocuğun bulunuduğu ifade edildi.Valilik, kamyonun içindekilerin halkın üzerine ateş açtığını bildirdi. Polis, kalabalığın içine dalan kamyona operasyon düzenleyerek, kamyon sürücüsünü öldürdü.

FRANSIZ BASINI: SALDIRGAN 31 YAŞINDA BİR TUNUSLU

Fransız basını, saldırganın 31 yaşında Nice'te yaşayan Tunus kökenli bir Fransız vatandaşı olduğunu duyurdu. Ayrıca, Fransız basını kamyonda önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah ele geçirildiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve de 18 kişinin da ağır yaralı olduğunu belirtti. Ölenler arasında çok sayıda çocuğun da olduğu belirtiliyor.

Görgü tanıkları ve polis, kamyonun büyük bir soğukkanlılıkla insanları hedef aldığını aktardı. Kalabalığın arasında 2 kilometre kadar giden kamyon sürücüsü daha sonra polis tarafından vuruldu. Saldırının ne amaçla düzenlendiği ise henüz bilinmiyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız