SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nihat Paşa Öldü

A- A+ PAYLAŞ

Adana'da göğsüne 1 el ateş ederek intihar girişiminde bulunan 60 yaşındaki emekli Tümgeneral Ali Nihat Özeyranlı, tedavi gördüğü Ankara’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) kurtarılamadı.

İstanbul Sarıyer'de oturan ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde petrokimya alanında faaliyet gösteren bir işletmeye ortak olduğu için Adana'ya gelen Ali Nihat Özeyranlı, geçen cuma günü kaldığı Adana Subay Orduevi'nde bilinmeyen nedenle odasında beylik tabancasıyla göğsüne ateş etti. Kanlar içinde kalan Özeyranlı, silah sesi üzerine odaya giren askerlerin çağırdığı ambulansla Adana Numune Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Ameliyattan sonra GATA'ya sevk edilen emekli tümgeneral, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. 2000'li yıllarda Kıbrıs Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, sonra da Kara Kuvvetleri Personel ve Eğitim Merkez Komutanlığı görevlerinde bulunan emekli generalin cenazesinin bugün İstanbul Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

Özeyranlı, 2000- 2002 yılları arasında Malatya'da 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı olarak görev yapmıştı.

TOPRAĞA VERİLDİ..
Özeyranlı için Selimiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, emekli Tümgeneral Özeyranlı'nın eşi Gülden, oğlu Serkan Özeyranlı, kızı Nilay Ergenç ve yakınlarının yanı sıra, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Hulusi Akar, eski Genelkurmay Başkanlarından emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, emekli Orgeneraller Necati Özgen, Hasan Iğsız, subay, astsubay ve vatandaşlar katıldı.

Özeyranlı'nın Türk bayrağına sarılı tabutu ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından bir süre merasim mangası tarafından omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına konularak götürüldüğü Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız