SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nihayet 3 Puan: 2-1

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, peş peşe aldığı ummadık 2 yenilginin ardından mutlak 3 puan umuduyla çıktığı karşılaşmada, Eskişehirspor'u Taner ve Serdar Samatyalı'nın şık golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başardı. D Spor Kanalı'nın naklen yayınladığı karşılaşmada, Malatyaspor forvetlerinin kaçırdığı gol fırsatları, bireysel hatalardan kaynaklanan rakip atakları yine taraftarın yüreğini ağzına getirdi. Effa'nın mutlak gol fırsatlarından yararlanamadığı, boş kaleye topu gönderemediği, ancak rakip defansı yıpratan oyunuyla tribün desteği bulduğu karşılaşmanın sonucu, Malatyaspor camiasına bayram sevincini erken yaşattı. Galibiyette, çok kritik kurtarışlar yapan kaleci Şenol'un da payı büyüktü. Malatyaspor'un "ağır kalmakla" eleştirilen defans oyuncusu Şenol Yavaş, Mardin maçında olduğu gibi Eskişehir maçında da kadroda yeralmazken, Teknik Direktör Johanson'u da maç kadrosu için uygun görmemişti. Senkerik haftalar sonra maç kadrosunda yeraldı, ancak oyuna giremedi.

STAD: İnönü

HAKEMLER: Özgüç Türkalp, Fatih Kalaycı, Emre Altun, 4. hakem Serkan Tokat

MALATYASPOR: Şenol, Serkan Bensol, Mehmet Budak, Alper, Ramazan, Serdal (Dk.88 Turgay), Hakan Söyler, Eray (Dk. 46 Serdar Samatyalı), Atilla (Dk. 68 Celil), Effa, Taner,

YEDEKLER: Yk. Bora, Recep, Serdar Samatyalı, Senkerik, Ulaç, Turgay, Celil,

ESKİŞEHİRSPOR: Gürkan, Kazım, Vedat, Ulaş, Zafer, Serkan, Mehmet Akif, Mehmet Türkmehmet (dk.83 Mustafa), İshak, Mahmut, Mehmet Al (Dk. 77 Çetin),

YEDEKLER: Yk. Sinan, Eriş, Bülent, Çetin, Ferdi, Harun, Mustafa.

SARI KARTLAR: Atilla Birlik, Serkan (Malatyaspor), Vedat, İshak (Eskişehirspor)

GOLLER: Dk. 26 Taner, Dk. 67 Serdar Samatyalı (Malatyaspor), Dk. 56 Mehmet Al (Eskişehirspor)

2. dakikada Serkan Bensol'un sağdan ortaladığı topa Taner yükseldi, ancak top auta çıktı.

14. dakikada Serkan Bensol'un kaptırdığı topu alan Mehmet Türkmehmet'in uzaktan şutunda sonuç yok.

15. dakikada Malatyaspor beklemediği bir anda gol pozisyonu buldu. Sağdan Effa'nın ortaladığı top, yere çarpıp defans oyuncusunu aştı ve Taner'e geldi. Bu futbolcu çaprazdan topu ters köşeye kafayla gönderdi. Kaleci Gürkan son anda golü önledi.

26. dakikada Malatyaspor'un golü geldi. Ramazan'ın ceza sahasına ortaladığı topu, sırtı dönük olan Taner, rövaşata ile kaleye gönderdi. Kalecinin müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu: 1-0 (Taner'in rövaşatası ikinci fotoğrafta)

31. dakikada Serkan soldan ortaladı, Taner yükseldi ve kafayı vurdu, üstten aut.

38. dakikada Taner kaptığı topu Hakan'a aktardı. Bu futbolcu pas çıkarmak yerine kaleye vurunca ve şutu da çok yumuşak olunca, kaleci rahatlıkla almayı başardı.

40. dakikada Taner, sağdan Effa'yı kaçırdı. Bu futbolcu cezaalanına girerken şutunu attı. Defansa çarpan top korner. Eray'ın atışından sonuç yok.

Hakem ilk yarıda oynanmamış süre olarak 1 dakika işaret etti.

45+1'de İshak, Mehmet Budak tarafından kornerle durduruldu. Kornerden gelen topu Malatyaspor defansı uzaklaştırdı. Orta sahadan dönen top son saniyelerde Malatyaspor kalesini karıştırdı. Sağdan İshak'ın ortaladığı topa, 3 Eskişehirli oyuncu dokunamayınca, konuk takım mutlak bir gol fırsatını kaçırmış oldu ve ilk yarı Malatyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle kapandı.

51. dakikada Serkan Bensol, cezaalanındaki Serdal'a pas çıkardı. Bu futbolcu ortaladı, Effa yükseldi ve kafayı vurdu. Kaleci yerden kaleye giden topu son anda kornere tokatladı. Gelen topa Serkan Bensol kafayı vurdu, yan ağlarda.

56. Eskişehirspor kazandığı korner atışın Mehmet Türkmehmet'le kullandı. Paslaşmadan gelen topa Mehmet Al kafaya çıktı ve yere çarpan top ağlarla buluştu; 1-1

57. dakikada Malatyaspor kontraatak geliştirdi. Cezaalanına giren Taner, çok uygun durumdaki Effa'ya pas çıkardı. Effa, 6 pas içerisinden topu boş kale yerine yan direğe nişanlayınca, Malatyaspor mutlak bir golden oldu.

63. dakikada Effa, Taner'e indirdi. Bu futbolcu Atilla'yı gördü. Atilla çaprazdan cezaalanına girdi ve çok kötü vurdu, üstten aut.

65. dakikada Serdar Samatyalı, Eskişehir yarı alanının ortalarında topu aldı, cezaalanına yaklaşırken pas vermek yerine kaleye beklenmedik bir anda çok sert şut çıkardı. Kaleci 2 hamlede güçlükle aldı.

67. dakikada Malatyaspor, tekrar öne geçti. Serdar Samatyalı, kendi çabasıyla topu sürdü, 4 Eskişehirli oyuncuyu zarif vücut hareketleriyle ekarte etti ve yerden bir vuruşla topu kalecinin kapattığı köşeden ağlarla buluşturdu: 2-1

72. dakikada Malatyaspor kalesine 25 metre mesafeden kazanılan serbest atışı Zafer kullandı, Şenol topu almayı başardı.

73. dakikada Malatyaspor kalesi büyük bir tehlike atlattı. Soldan cezaalanına giren İshak topu kaleye şutladı, Şenol'dan dönen topla tekrar buluşan İshak'ın ikinci vuruşunda da Şenol topu tokatladı ve mutlak bir gole izin vermedi.

75. dakikada cezaalanına giren Effa, yakın çaprazdan vurdu. Top kaleye parelel geçti ve defans uzaklaştırdı.

77. dakikada Mehmet Türkmehmet cezaalanında eliyle kontrol ettiği topu, Vedat'a çıkardı. Bu futbolcu ortaladı, İshak yakın mesafeden vurdu, Şenol kornere çeldi.

81. dakikada Eskişehirspor yine İshak'la önemli bir gol fırsatını kaçırdı. İshak'ın yakın mesafeden vuruşunda Şenol yine başarılıydı.

87. dakikada Effa, Celil'e çıkardı. Bu futbolcu 2 kişiyi geçti. Ortaladı, Taner kafayı vurdu. Eskişehir kalecisi kaleye giden topu mükemmel bir müdahaleyle kornere çeldi ve gole izin vermedi.

89. dakikada, cezaalanında bir anda ara pasıyla buluşan ve kaleciyle karşı karşıya kalan Effa, topu ıskalayınca Malatyaspor mutlak bir gol fırsatından daha yararlanamadı.

Hakem oynanmamış süre olarak 3 dakikayı işaret etti.

Karşılaşma Malatyaspor'un 2-1 galibiyetiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız