SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nihayet Başladı

A- A+ PAYLAŞ

En son 1979 yılında yenileme çalışmalarının yapıldığı 140 Kilometre uzunluğundaki Malatya-Çetinkaya Demiryolu’nda yol yenileme çalışmaları başlatıldı. Yol yapım çalışmalarının tamamlanmasıyla bu hafta yolcu treninin 3.5 saatlik süresinin 2 saaei düşürüleceği kaydedildi.

TCDD 5. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Malatya-Çetinkaya Demiryolu’ndaki yol yenileme çalışmaları Demiriz İstasyonu’nda başlatıldı.

TCDD 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker, yol yenileme çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, “ TCDD, son yıllarda başlattığı atılımlar çerçevesinde yol yenileme çalışmalarına da hız vermiştir. Bu çalışmalar kapsamda, TCDD Malatya 5. Bölge Müdürlüğü mıntıkasında bulunan 140 kilometrelik Malatya-Çetinkaya Demiryolu hattının yenilenmesi çalışmalarına, Demiriz İstasyonumuz da başlamıştır” dedi.

“En son yol yenilemesi 1979 yılında yapılan bu hattın, gerek Demirdağ-İskenderun cevher taşımalarımn yapıldığı bir hat olması ve gerekse bölgemizi TCDD şebekesine bağlayan en kısa hat olması nedeniyle büyük önem arzetmektedir” diyen TCDD 5. Bölge Müdürü Ülker yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Yapılacak yol yenilemesin de mevcut 49 kilometrelik eski raylar, 60 kilometrelik yeni raylarla ve bu raylara uygun evsaftaki yeni beton traverslerle tebdil edilecektir. 140 kilometrelik bu hattın yenilenmesi için toplam 220 bin adet beton travers, 16 bin 800 ton ray kullanılmış olacaktır. Yol yenilemesinde 7 bin 777 adet ray kaynağı yapılacaktır. Yol yenilemesinde; 4 buraj makinası, 2 reglatör, 2 eleme makinası, 2 ekskavatör, 2 adet silindir, 2 adet JCB makinası çalıştırılacaktır. Platformda, vibrasyonlu zemin iyileştirilmesi yapılacaktır.”

Demiryolu’nda yol yenileme çalışmalarında 4 Mühendis, 8 Teknik şef ve 20 hat bakım memurunun görev alacağı belirtilirken istihdam edilecek işçi sayısının ise 260 olacağı kaydedildi.

Malatya-Çetinkaya arasındaki yol yenileme çalışmalarının 2010 yılı sonunda bitirilmesi planlanırken çalışmalar nedeniyle demiryolu hattının 7.00-15.00 saatleri arası tren trafiğine kapatılacağı, çalışmaların bitirilmesi ile bu hat kesiminde yolcu trenleri için 3.5 saatlik seyir süresinin yüzde 43 lük bir iyileştirmeyle 2 saate düşürüleceği de kaydedildi. Malatya-Çetinkaya hattı yol yenilemesinin toplam maliyetinin ise yaklaşık olarak 88 Milyon TL olacağıda vurgulandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız