SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nihayet Galibiyet.. 1-0

A- A+ PAYLAŞ

Bank Asya 1.Futbol liginde zor günlerden geçiren Malatyaspor, Kartalspor önünde aldığı 1-0’lık galibiyetle derin bir nefes alırken, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki ilk galibiyetine de ulaşmış oldu. İnönü Stadında -5 derece civarında soğuk havada oynanan maçta saha zeminin buzlanmasından ötürü iki takım oyuncuları ayakta durmakta güçlük çekerken, ev sahibi Malatyaspor’un kazanan taraf olabilmek için daha fazla arzulu ve istekli olması 2 hafta aradan sonra gelen galibiyetin hazırlayıcısı oldu. Ekonomik sorunlardan dolayı transfer taksitleri ve peşinatları alamadıkları için geçen hafta içinde bir idmanı “boykot” eden Malatyaspor’lu futbolcuların, eksik bir kadro ile çıkılan Kartalspor sınavında gösterdikleri mücadeleci ve baskılı futbol anlayışı tribünlerden alkış alırken, girilen yüzde yüzlük gol fırsatlarının cömertce harcanması alınabilecek bir farklı galibiyetin önüne geçmiş oldu. Kart Cezalısı Mehmet Albayrak ve Celil Sağır’ın yanısıra sakatlığı bulunan Hakan Söyler’in yer almadığı Kartalspor maçında Malatyaspor’a altın değerinde 3 puanı getiren 15. dakikadaki golün altında Serkan Dökme’nin imzası vardı. Karşılaşmanın 18. dakikasında rakiple girdiği ikili mücadele sırasında kolundan sakatlanan ve ambulansla hastaneye kaldırılan Kaleci Fevzi Tuncay’ın yerine kaleye geçen Emrah Tuncel yaptığı kritik kurtarışlarla rakip takım forvetlerine geçit vermezken, ele geçen sayısızca gol fırsatlarının kolayca harcanması ortaya koyulan pozitif futbolun goller olarak geri dönmesine mani oldu. Kartal’ı tek golle avlayan Malatyaspor, kötü gidişata “dur” dediği bu maçın ardından puanını 20’e yükseltirken, ilk yarı için hedeflenen puanıda yakalamış oldu. Bu arada Birleşik Malatyaspor Taraftar Derneğinin gün içerisinde maça taraftar çekmek için ilk kez cadde ve sokaklarda dolaşan bir araçla anons uygulamasını devreye koymasına rağmen karşılaşmayı beklenen ilgi gösterilmedi.2 bine yakın Malatyaspor taraftarının izlediği maçın hem soğuk havada oynanması hemde D Spor kanalınca naklen yayınlamasının taraftarın ilgisizliğine bir sebep olarak gösterildi. P.F.D.K’dan 1 ay hak mahrumiyeti alan Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ maça gelmezken, kapalı tribünde bulunan bir grubun maç sırasında Karadağ lehine tezahüratlarda bulunması dikkatlerden kaçmadı.

STAD: İnönü

HAKEMLER: Hakan Özkan, Samet Çavuş, Emre Suna, 4. hakem Murat Saraç,

MALATYASPOR: Fevzi (Dk. 23 Emrah), Mustafa Sert, Serkan Dökme (Dk 60 Caner), Fatih, Ramazan Kahya, Eren, Alper, Güngör (Dk.80 Mahmut Acar), Turgay, Selim, Olcaytu,

YEDEKLER: Yk. Emrah, Güven Gürsoy, Ali Şimşek, Mahmut Acar, Caner Ağca, Mehmet Yoldaş,

KARTALSPOR: Süleyman, Yasin, Muzaffer, Mehmet Kahraman, Selçuk, Gökhan, Emirhan (Dk.76 Furkan), Mesut (Dk.55 Mehmet Öncan), Zafer, Ümit, İskender (Dk.79 Kenan),

YEDEKLER: Yk. Soner, Gencer, Yüksel, Mehmet Türkmehmet, Furkan, Kenan, Mehmet Öncan

GOL: Dk.15 Serkan Dökme (Malatyaspor)

SARI KARTLAR: Caner, Güngör, Mustafa Sert (Malatyaspor), Mehmet Öncan,Yasin (Kartalspor)

6. dakikada Malatyaspor ilk pozisyonunu Eren Özen ile yakaladı. Sol kanatta önünde bulduğu topa düzgün bir vuruş yapan Eren Özen’ın yarım vole vuruşu kale direğini adeta yalayarak giderken, taraftarı maçın henüz başında ayağa kaldıran bir atak oldu…

15. dakika.. Eksik bir kadro ile sahaya çıkmasından dolayı temkinli ve rakibini doğru analiz eden bir anlayış ile sahaya yayılarak kontrollü bir görüntü sergileyen ev sahibi Malatyaspor’un golü bu dakikada geldi. Malatyaspor defansından atılan uzun mesafeli topun Kartalspor cezasahasının önünde yarattığı karışıklıkta Selim önünde bulduğu topu Eren’e bıraktı, genç futbolcu sol kanatta daha rahat bir pozisyonda bekleyen Serkan Dökme’ye "alda at" derecesine gönderdiği topa bu futbolcunun yerden çok sert vuruşu Kartalspor kalecisi Süleyman’ın müdahale çabasına rağmen filelelerle buluştu.1-0

18. dakikada Malatyaspor’un sağ kanadından yüklenen Kartalspor’dan Gökhan’ın ortasına İskender ile birlikte yükselen Malatyaspor kalecisi Fevzi Tuncay kolunun üzerine sert düşüp acılar içinde yerde kıvranması yürekleri ağza getirdi. Sağlık görevlilerinin hızlı bir şekilde müdahele etmelerinden sonra ayağa kalkan ve oyuna devam edeceği yönünde işaret veren Fevzi Tuncay’a taraftarlar sevgi gösterisinde bulunurken, 2 dakika sonra acıları artınca değişikliğe gitmeyi kabul eden tecrübeli file bekçisinin yerine Emrah Tuncel oyuna dahil oldu. Fevzi de ambulansla hastaneye götürüldü.

23. dakikada Malatyaspor’un hızlı gelişen atağında sağ kanatta topu önünde bulan Serkan Dökme’nin adrese teslim topunu kafayla kaleye gönderen Mustafa Sert’in vuruşunu rakip takım defansı son anda çizgiden uzaklaştırdı.

24. dakikada Kartalspor’u sağlı sollu ataklarla sıkıştıran ve farkı açmak için çaba sarfeden Malatyaspor bu kez sağ kanattan yüklendi. Mustafa Sert’in güzel ortasına iyi yükselen Olcayto Ergen rakip defansın arasından dokunduğu topu auta gönderdi.

33. dakika.. Kartalspor bu dakikada çok etkili geldi.Kartalspor’un ortasahasından atılan derinlemesine pası iyi takip eden Ümit Tütüncü’nün yerden düzgün vuruşunu Emrah Tuncel güzel bir kurtarışla kornere gönderdi.

45.Dakika Kartalspor’un organize gelişen atağında Malatyaspor cezaalanı içinde bir karambol yaşandı.İki takım futbolcu arasındaki top kapma yarışı sırasında Kartalspor’dan Mesut’un vuruşu Emrah Tuncel’de kaldı.

İlk yarıya 4 dakika eklendi.

45+1'de Kartalspor’dan Yasin sol kanattan yaptığı orta Malatyaspor defansından sekip Emirhan’ın önünde kaldı, bu oyuncunun yerden vuruşu Emrah’ın ellerinde kalırken, Malatyaspor kanadında derin bir nefes alındı.

45+2'de Kartalspor’dan Selçuk Şahin cezasahasının dışından sert vuruşunu kaleci Emrah son onda önlerken, ilk yarı Malatyaspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı..

48. dakikada Malatyaspor ortasahasında topla buluşan Fatih’in derinlemesine attığı topla rakip cezasahasının içinde buluşan Olcayto’nun gelişine vuruşu kaleci Süleyman’da kaldı…

50. dakikada Kartalspor’dan Mesut’un ortasında Malatyaspor cezasahasının içinde yaşanan karambolde topu en son dokunan Zafer’in vuruşu Malatyaspor defansına çarpıp kornere giti.

53. dakikada Malatyaspor ikinci gole çok yaklaştı.Bu dakikada sol kanattan gelişen atakta topu önünde bulan Olcayto, cezasahasına girmek üzereyken ayağının içiyle kavisli bir vuruş yaptı, tribünlerin gol diye ayağa kalkmasına rağmen Kartalspor kalecisi Süleyman son anda topa dokunup kornere gönderdi.

56. dakikada Malatyaspor’un tek golünün atan Serkan Dökme çok güzel bir pasla topu Mustafa Sert’e gönderdi, tecrübeli futbolcunun sağ çaprazdan vuruşu auta gitti.

72. dakikadaMalatyaspor’dan Eren Özen mükemmel bir ara pasıyla topu Olcayto’ya bıraktı, rakip defansın geride kaldığı bu pozisyonda kalecinin açıldığını gören genç oyuncunun yükseklik kazandırdığı top üst direğe çarpıp auta gitti

76. dakikada Malatyaspor’da ikinci yarı oyuna giren Caner Ağca ortasahadan kaptığı topla rakip cezaalanına kadar girdi, müsait pozisyonda sert vurduğu topu auta gönderdi..

Maçın kalan bölümlerinde önemli bir atak ve gol olmayınca Malatyaspor, 2 hafta aradan sonra Kartalspor önünde aldığı 1-0’lık galibiyetle 16.Haftayı 3 puanla kapatmış oldu..

HABER: Mustafa BULAŞMAZ
FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız