SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nihayet Malatyaspor Galip.. 2-0

A- A+ PAYLAŞ

Ligin ikinci yarısının 4 haftasında galibiyet yüzü göremeyen Malatyaspor, 5. maçta 3 puana uzandı. Kartalspor'u Serdar Samatyalı'nın attığı 2 golle mağlup eden Malatyaspor, özellikle ikinci yarıdaki mahkum oyunuyla taraftarlarını yine tedirgin etti. Maçın özeti "Serdar attı, Emrah tuttu, Malatyaspor kazandı" şeklindeydi. İlk dakikada gelen golün ardından Kartalspor üzerinde baskı kuran ve gol pozisyonları yaratan Malatyaspor, ikinci gole ancak 28. dakikada ulaşabildi. Sonraki dakikalarda rakip takım dengeyi sağladılar. İkinci yarıda Kartalspor forvetinin beceriksizliğinin yanı sıra Malatyaspor kalecisi Emrah'ın gününde oluşu, ev sahibi takımın 3 puana ulaşmasında önemli etken oldu. Geçen yılın gol kralı Taner'i devre arasında Sakaryaspor'a veren Malatyaspor, forvet hattını takviye edemeyince bunun sıkıntısını Kartalspor karşısında çokça hissetti. Atilla ve Mehmet Albayrak, kaçırdıkları gol pozisyonlarıyla adeta saç baş yoldurdular. 5 bine yakın taraftarın izlediği maçta, il dışında oldukları bildirilen Vali Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanı Cemal Akın yoktular.

STAD: İnönü,

HAKEMLER: Sinan Cem İyihuylu, Atilla Gökbilgin, Onur Albayrak, 4. hakem Hasan Küpeli

MALATYASPOR: Emrah, Murat Duman, Mustafa Sert, Alper, Ramazan, Tayfun (Dk.73 Selim), Hakan Söyler, Serkan Dökme, Serdar Samatyalı (Dk.85 Deniz), Atilla (Dk.60 Selim), Mehmet Albayrak,

YEDEKLER: Yk. Taylan, Selim, Zafer, Engin, Deniz, Tayfur Emre, Olcaytu,

KARTALSPOR: Soner, Levent (Dk.75 Yemen), Mehmet Ali, Fuat, Muhammet, Gökhan, Erdem , Timuçin, Mesut (Dk.79 Fatih ), Volkan Glatt (Dk.56 Volkan Çekiç ), İskender,

YEDEKLER: Yk. Efe, Volkan Çekiç, Fatih, Mert, Ozan, Ali, Yemen

GOLLER: Dk. 1 ve Dk.28 Serdar Samatyalı (Malatyaspor)

KIRMIZI KART : Dk.89 Erdem (Çift Sarı Karttan – Kartalspor)

SARI KARTLAR : Dk.41 Serkan, dk.76 Ramazan ve Alper, dk.84 Emrah ( Malatyaspor) Dk.72 Levent, dk. 88.Mehmet Ali, dk.90 + 3 Yemen ( Kartalspor)

1. dakikada Atilla'nın ara pasıyla buluşan Serdar Samatyalı, 6 pasa kadar sokuldu ve vurdu. Malatyaspor'u öne geçirdi: 1-0

3. Malatyaspor atağında Murat'ın uzun pasında topla buluşan Atilla, cezaalanına girdi, topu ayağından fazla açınca mutlak bir gol fırsatını kaçırdı.

7. dakikada Serdar'ın pasında Mehmet Albayrak, topa kafayı vurdu, kalecide kaldı.

14. dakikada Kartalspor atağında Erdem’in yaklaşık 30 metreden sert şutunda top az farkla auta çıktı.

22. dakikada Kartalspor’un geliştirdiği atakta topla son olarak buluşan Gökhan’ın sert şutunda kaleci Emrah topu yumrukla uzaklaştırdı.

28. dakikada Malatyaspor'un kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden kazandığı serbest atışı Serdar Samatyalı kullandı. Serdar'ın direkt kaleye vurduğu top, ağlarla buluştu: 2-0

31.dakikada İskender’in ceza sahası içerisinden vuruşunda top kaleci Emrah’ta kaldı.

33. dakikada Malatyaspor yine kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden bir serbest atış kazandı. Serdar, bu kez cezaalanına ortaladı. Mehmet Albayrak'ın kafa şutu, aut.

35. dakikada Malatyaspor atağında Serkan Dökme topa sahip oldu, sert bir şut çıkardı. Defansa çarpan top kaleciyi kontrpiyede bırakırken, kaleci son anda ayak koydu ve gole izin vermedi.

44. dakikada Kartal kalecisinin vuruşunda topu kapan Atilla, aşırtma bir vuruşla kaleye gönderdi. Çizgi üzerinde müdahale eden Fuat mutlak bir golü önledi.

4. hakem oynanmamış süre olarak 1 dakikayı işaret etti.

İlk yarı Malatyaspor'un 2-0 üstünlüğüyle kapandı.

53. dakikada Kartalspor'un atağında en son Mesut dokundu, defans son anda kornere çeldi. Kornerden sonuç yok.

56. dakikada Kartal atağı Mesut'la gelişti. Bu futbolcunun ortaladığı topa Timuçin dokunamadı, defans uzaklaştırdı.

58. dakikada Malatyaspor kontraatağa çıktı. Serkan'ın ortaladığı topu Atilla kaleciden aşırtmak istedi, kaleci son anda müdahale etti. Tekrar Serkan'a gelen topu bu futbolcu kaleye göndermek istedi, aut.

78. dakikada Malatyaspor'un kazandığı serbest atışı Serdar kullandı, kaleci almayı başardı.

80. dakikada Kartal atağında Fuat’ın sert şutunu Emrah kornerle önledi.

86. dakikada Deniz faulle durduruldu. Kazanılan serbest atışı Ramazan Kahya kullandı. Kartal cezaalanına gelen topu Mehmet Albayrak çok kötü bir kafa vuruşuyla auta gönderdi.

89. dakikada Malatyaspor'lu Engin'e sert bir şekilde müdahale eden Kartalspor'lu Erdem, ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Maçın 4. hakemi oynanmamış süre olarak 4 dakikayı işaret etti.

Karşılaşma Malatyaspor'un 2-0 galibiyetiyle bitti.

FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız