SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nihayet Uyandı!

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatyaspor'un şike sonucu süper ligden düştüğü yolundaki iddialar, takımı "amatör kümeye düşüren" Mustafa Korkmaz yönetimini de harekete geçirdi.

Eski başkan Hikmet Tanrıverdi'nin iddiaları bir kez daha dile getirmesinden birkaç gün sonra harekete geçen Korkmaz'ın girişimleri hurrıyet.com.tr'de şöyle haber oldu:

"Malatyaspor Başkanı Mustafa Korkmaz, 2005-2006 döneminde Gaziantepspor'la oynadıkları son maçta şike yapılarak küme düşürüldüklerini söyleyip şikayetçi oldu.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne saat 12.30 sıralarında gelen Malatyaspor Kulübü Başkanı Mustafa Korkmaz girişte basın açıklaması yaptı. Korkmaz, "Şikeden mağdur olan ilk kulüplerden birisi Malatyaspor'dur. 2005-2006 döneminde Denizlispor ile Malatyaspor arasında şikeyle alakalı olaylar tespit edilmiş olmasına rağmen Malatyaspor'a hiçbirşey yapılmayarak mağdur edilmiştir. Malatyaspor küme düşürülmüştür. Bunu yapanların da yanlarına kar kalmıştır. Malatyaspor'un mağduriyetinin giderilmesiyle alakalı az önce savcı sayın Mehmet Berk'le görüştük. Buraya havale ettiler. Malatyaspor'un mağduriyetinin giderilmesini talep edeceğiz" dedi.
 
"BIRAKTIĞI YERDEN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ"       
 
Korkmaz, "Malatyaspor'un kaybedilmiş maddi ve manevi tüm haklarının iadesini talep ediyoruz. Malatyaspor'un lige tekrar bıraktığı yerden devam etmesini istiyoruz. O dönemde Denizlispor başkanının Malatyasporlu futbolculara taahhüt etmiş olduğu miktarlar ve bunu organize eden Özcan Kore isimli Çek Cumhuriyeti'nde yaşayan işadamı vasıtasıyla bu çocuklara verilmiştir. Ve Kore parasını alamadığından dolayı Denizlispor'a bir mektup yazarak bu para talebinde bulunmuştur. Bu olay daha önce basına yansımıştır. Buna rağmen federasyon bir işlem yapmamıştır" diye konuştu.
 
Malatyaspor Kulübü Başkanı Mustafa Korkmaz, "Malatyasporun, Gaziantepsporla olan son maçında Malatyasporlu Çek futbolculara para taahhüt edilerek bu futbolcular oynatılmamıştır. Onatılmadığı içinde Malatyaspor küme düşmüştür. Ve akabinde gelinen nokta bal ligidir. Bu son bir ay içinde yaşadığımız olayların Türk futbolunda milat olarak düşünüyorum. Bundan da cesaretlenerek bugün hakkımızı aramayı talep ediyoruz. Sayın savcımız da bizi haklı buldular ve yönlendirdiler" ifadesini kullandı.
 
Korkmaz, açıklamanın ardından avukatıyla Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne girdi.Korkmaz, işlemlerinin ardından saat 15. 00'te emniyetten ayrıldı. Korkmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Müşteki sıfatıyla Denizlispor, o dönemdeki kulüp başkanlarından ve bu şikeye karışan kulüp ile futbolcu menajerleriden şikayetçi oldum. Bundan sonraki süreci emniyet takip edecektir. İnanıyorum ki adalet geç de olsa yerini bulup Malatyaspor hak ettiği yerden tekrar türk futboluna hizmet etmeye devam edecektir. 2006'daki maçta Denizlispor ve Malatyaspor 36'şar eşit puandaydı. Denizlispor Fenerbahçeyle 1-1 berabere kalırken Gaziantep'teki maçta Malatyaspor, 1-0 mağlup olmuştu. O maçtaki golü de yine Malatyasporlu futbolcular kendi kalelerine atmışlardı. Bundan büyük şike olamaz" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız