SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nijer Heyeti Malatya'da

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:05:05
Nijer Heyeti Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ

 
Nijer’den iş adamı grubu Malatya’ya gelerek, Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TSO) ziyaret ettiler. 
 
Nijer Miami Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Meussa Sıdı Mohamed ve beraberindeki oda üyeleri, TSO’yu ziyarette, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, tepside kuru kayısı hediye etti.
 
Ziyarette konuşan Nijer Miami Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Meussa Sıdı Mohamed karşılıklı işbirliği ve kardeş oda olmayı teklif ederken, Nijer hakkında bilgi aktardı. Kurban bayramlarında Nijer’de vekaletle kurban kesilmesi ve halka et verilmesinin önemini anlatan Mohamed, Türkiye’deki iş adamlarını ülkelerine yatırıma davet etti.
 
TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, Türkiye’nin son yıllarda Afrika ülkelerine ticari hacmi arttırma çabasında olduğunu belirterek, iki ülke arasında ticari ilişkilerin arttırılması için TSO olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.
 
Genç nüfusa sahip, doğal zenginlikleri olan Nijer’de uranyum ve petrol yatakları olduğunu bildiklerini ifade eden Erkoç, iki ülke arasında ticari ilişkilerin arttırılması yönünde çalışmalar yapacaklarını bildirdi.
 
BELEDİYE'DE..

Çeşitli temaslarda ve görüşmelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Nijer TSO Başkanı Moussa Sıdı Mohammed, MAKİAD Başkanı Muzaffer Erşan ve beraberindeki heyet ile birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı da makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler. 
 
Ziyaret sırasında konuşan Nijer TSO Başkanı Moussa Sıdı  Mohammed, “Nijer’in selam ve sorumluluğu ile geldim. Aramızdaki işbirliğini ve gönül birliğini artırmaya geldim. Nijer yatırım noktasında cazip bir ülke. Her alanda yatırım yapmak isteyen kardeşlerimizi bekliyoruz. Elimizden ne geliyorsa en iyisini yapmaya hazırız. Kapılarımızı karşılıklı olarak birbirimize açtık, artık bundan sonra güzel bir süreç başlamış olacak” şeklinde konuştu. 
 
Nijer TSO Başkanı Moussa Sıdı  Mohammed’i Malatya’da görmekten ve ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Çakır, “ Nijer bugüne kadar yer altı kaynaklarını yeteri kadar kullanamamış, bunun neticesinde de hem sosyal açıdan, hem de ekonomik açıdan geri kalmış ve yeteri kadar gelişmemiştir. Nijer’in Sosyal ve Ticari açıdan daha rahat ve gelişmiş bir yapıya kavuşabilmesi için iç barışı sağlayarak, yer altı kaynaklarını ekonomiye kazandırmaları gerekmektedir. Nijer ile ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesi hem dostluğumuzu hem de kardeşliğimizi daha da geliştirecektir” dedi. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız