SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nijer'de 30 Milyon Dolarlık Anlaşma

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:42:37
Nijer'de 30 Milyon Dolarlık Anlaşma
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Aktif İş Adamları Derneği (MAKİAD) üyesi iş adamlarının ticaret köprüleri kurmak üzere gittiği Afrika ülkelerinden Nijer'de, 228 ikili iş görüşmesine imza atıldığı, çeşitli sektörlerde yürütülen girişimlerde 30 milyon dolarlık ön anlaşma imzalandığı bildirildi. 
     
MAKİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, MAKİAD Başkanı Muzaffer Erşan başkanlığındaki 17 kişiden oluşan iş adamı heyetinin, 16-21 Şubat tarihlerinde Afrika ülkelerinden Nijer'e yönelik ticaret ve yatırım kapsamında bir gezi düzenlediği hatırlatıldı. 
     
Nijer Ticaret Geliştirme Bakanlığının daveti üzerine Nijer'in başkenti Niamey'e giden inşaat, gıda, mobilya, medikal, kırtasiye, elektrik sektöründen 14 firmanın yetkililerinin burada önemli iş görüşmeleri yapma fırsatını yakaladığı belirtildi. 
     
Nijer'in Türk iş adamlarının eliyle gelişmesine yönelik bir adım atıldığı, heyetin Niamey Ticaret Odası Başkanı İbrahim Ango ile görüştüğü ifade edildi. Odaya kayıtlı 78 iş adamının katılımıyla düzenlenen programda, 228 ikili iş görüşmesine imza atıldığı, özellikle inşaat, medikal ve tıbbi malzemeler, jeneratör, gıda gibi sektörde yürütülen girişimlerde 30 milyon dolarlık ön anlaşma imzalandığı açıklandı. 
     
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) da destek alınan gezi kapsamında heyetin Ticaret Bakanı Saley Saidou tarafından ağırlandığı, Ticaret Bakanlığı tarafından bakanlıkta ticaret ve yatırım toplantısı düzenlendiği ifade edildi. 
     
Ticaret Odası Başkanı İbrahim Ango'nun heyetin onuruna evinde akşam yemeği de verdiği kaydedildi. 
     
Heyetin Niamey Organize Sanayi Bölgeleri'nde tekstil, çocuk maması ve süt ürünlerine yönelik üretim faaliyetini yürüten fabrikaları gezdiği de ifade edilen açıklamada, Malatyalı iş adamlarının kurban keserek ihtiyaç sahibi Nijerlilere kurban eti dağıttığı, Türkiye'den getirilen kıyafetlerin de Nijerli ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı bildirildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız