SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nikah Şekeri Üretecekler

0
Güncellendi - 2016-02-11 17:53:35
Nikah Şekeri Üretecekler
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan Kültür Sanat ve Eğitim Derneği-YAZDER’in, “Üretimde Ben de Varım Projesi” çerçevesinde Yazıhanlı kadınlar nikah şekeri üretimine başlıyor.

Kurs Usta Öğreticisi Aygül Taptal, böyle bir projenin Yazıhanlı kadınlar için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Bayanların çok istekli olduğunu ve bu işten büyük bir keyif aldığını söyleyen Taptal, kursa yaklaşık 20 bayanın katıldığını söyledi.

Dernek Başkanı Yılmaz Konuk yaptığı açıklamada İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesinin PRODES programı kapsamında bir proje hazırladıklarını, bu proje kapsamında bayanlara yönelik birçok kurs ve üretim faaliyetinin yapıldığını, bunlardan birinin de son zamanlarda oldukça revaçta olan nikah şekeri üretimi olduğunu belirtti. Yazıhanlı kadınların üretim amaçlı faaliyetlere ilgi gösterdiklerini söyleyen Konuk,  nikah şekeri üretimi kapsamında elde edilen gelirlerin üreten bayanların ekonomisine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Yazıhan Belediyesi ve Yazıhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak olduğu projenin İlçe için önemli bir katma değer olduğunu söyleyen Yazıhan Belediye Başkan Yardımcısı Atamurat Orman, Yazıhanlı bayanları üretimde aktif hale getirmek için birçok proje geliştirdiklerini ve yürütülen diğer projelere  hem lojistik olarak, hem de maddi olarak destek sunduklarını ifade etti. Yazıhan Kültür Sanat ve Eğitim Derneğinin yürüttüğü “Üretimde Ben de Varım Projesi”  çerçevesinde de önemli çalışmaları desteklediklerini söyleyen Orman, projeyi hayata geçiren YAZDER yönetimini tebrik etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız