SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nisan Yağmuru Gibi Eşit.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:04:00
A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili adayları il merkezi ve ilçelerde seçim propaganda çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Çalışmalara ilişkin basın bülteni şöyle:

"'12 YILDA HER ALANDA HİZMET YAPTIK'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, seçim çalışmaları kapsamında bir dizi ziyarette bulundu. Çalık, 12 yılda Türkiye'de her alanda ciddi çalışmaların ve önemli hizmetlerin yapıldığını söyledi. 

Genel seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Çalık, Türk Kızılayı Malatya Şubesi, Yol-iş Sendikası Malatya Şubesi ve merkezde esnaf ziyaretinde bulundu. Çalık, ilk olarak İnönü Caddesi'nde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Esnafları tek tek gezen Çalık, bir tuhafiyecide örgü ören bayanın elinden örgüyü alarak kısa süre örgü yaptı. Girdiği her dükkanda esnaflarla samimi sohbetler yapan Çalık, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri geri çevirmedi. 

Çalık, daha sonra Türk Kızılayı Malatya Şubesini ziyaret etti. Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Çalık, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık'a ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kendisi siyasetçi olmasının yanı sıra bizim gönüllü üyemiz. İlk günden beri bizler ve Malatya için destek veriyor.  Bölge Müdürlüğümüzün Malatya'ya alınması çabaları ve halihazırda devam eden lojistik deponun Malatya'ya kurulması aşamasında her anını takip edip, desteklerini esirgemediler. Kendisine bu anlamda çok teşekkür ediyoruz" dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık ise, "Kızılay bizim elimizin ulaşmadığı, gidemediğimiz tüm yerlerde bizden önce yurt içi ve yurt dışında vicdanın en önemli eli, sesi ve yüreği oluyor. 12 yıl önce Kızılay'ın yaptıklarıyla bugün Kızılay'ın yaptıklarına baktığımızda çok ciddi yol kat etmiş vaziyette. İlk kuruluğu günden bu yana Kızılay'ın mağdurun ve mazlumun yanında duruşu Bizim için çok büyük bir gurur" diye konuştu. Çalık, Malatya merkezde Kızılay Bölge Kan Merkezi'nin kazandırıldığını da sözlerine ekledi. 

Çalık'ın son durağı Yol-iş Sendikası Malatya Şubesi oldu. Yol-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Mustafa Sülü, ziyarette yaptığı konuşmada, "Malatya'da sizin gibi bir siyasetçinin yetişmesi bize gurur veriyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olmanız bizi ayrıca memnun etmiştir. Biz, sizin çalışmanızdan memnunuz" ifadelerini kullandı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık ise, sendikal faaliyetlerin en iyi şekilde yapılması için gereken yasal düzenlemeleri yaptıklarını belirterek, "2010 yılında referandumla yapmış olduğumuz değişiklikle birlikte çalışanların bir sendikaya değil, istedikleri sendikalara üye olma hakkını getirdik. Fakat üzüntüyle ifade etmem gerekir ki buna rağmen çalışanlarımızın yüzde 10'u sendikal faaliyetler gösteriyor. Yol-iş Sendikası da bizim için çok ciddi manada değerli ve önemli. Bize yollar yapıyorlar. Bize ciddi manada hizmetler yapıyorlar. Karayollarımızda çalışan işçilerimizin kadroya geçirilmesi bizim için gurur verici bir durum. Yol-iş Sendikamızın da bu konuda çok ciddi emekleri oldu" dedi. 

'BİZ BAŞKALARI GİBİ HAYAL SATMIYORUZ, İCRAAT YAPIYORUZ'

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin önemli bir seçime doğru gittiğini belirterek, AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinden güçlü bir şekilde çıkıp, Türkiye'nin her alanda ilerlemesine katkı sağlamaya devam edeceğini söyledi.

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, genel seçim çalışmaları kapsamında Pütürge İlçesini ziyaret etti. Pütürge'de vatandaşlarla bir araya gelen Tüfenkci, 7 Haziran seçiminin Türkiye için önemli olduğunu kaydetti. Tüfenkci, genel seçimin Türkiye'nin gidiş hattının belirlenmesi adına büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Bu mesele ne sizin ne de bizim meselemiz. Bu mesele, memleket, ümmet meselesi. Bu mesele, Türkiye'nin gidiş hattıyla ilgili bir mesele, bu nedenle de büyük önem taşıyor. Biz Türkiye'yi kim yönetecek, politikalarını kim belirleyecek, dış politikasını kim belirleyecek, eğitim politikasını kim belirleyecek, ulaşım politikasını kim belirleyecek, sağlık politikasını kim belirleyecek? Onun seçimini yapacağız. Geçmişi unutmadan bu seçimde oy kullanmamız lazım" dedi.

Muhalefeti insanlara hayal vaat etmekle suçlayan Tüfenkci, şunları söyledi: "Türkiye'nin, Malatya'nın hatta Pütürge'nin bir virajını düzeltemeyenler, bugün 'umuduz' diyerek, insanları aldatıyorlar. Biz buna üzülüyoruz. Kendi iktidarları döneminde bir virajı düzeltemeyenler, hastane kuyruklarını bitiremeyenler, bugün insanlara umut, hayal satıyorlar. O gün çift anahtar vaat edenler, olan anahtarımızı da elimizden aldılar ama bugün insanlara yine anahtar vaat ediyorlar. O gün çiftçimizin traktörüne koyacak mazot bulamayanlar, benzinlik önünde günlerce çiftçimizi, minibüsçümüzü mahkum edenler, bugün mazotun fiyatını düşüreceklerini söyleyerek, insanları kandırıyorlar. Biz onlar gibi hayal satmıyoruz, icraat yapıyoruz. 13 yıldır Türkiye'de her alanda önemli hizmetler yapıldı, bundan sonrada yapılmaya devam edecek."

Tüfenkci, genel seçimden güçlü bir şekilde çıkıp, yeni bir anayasa yapmak istediklerini belirterek, "Tek başımıza anayasayı da değiştirebilecek bir çoğunlukla iktidara gelirsek, ayağımıza bağlanan prangalardan da kurtulmuş oluruz. Şuanda bir çok şeyi anayasa ve bürokratik engellerden dolayı aşamıyoruz. İnşallah 7 Haziran'da istikrar ve ekonomi kazandığı sürece milletimizde kazanacak" diye konuştu.

Tüfenkci, Pütürge İlçesi ziyaretinin ardından Doğu Garajı esnaflarını ziyaret etti. 

ÖZHAN'IN GEZİSİ

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, “2002 yılında iktidara geldiğimizde Türkiye’de günlük 4 doların altında gelirle yaşayan insan sayısı yüzde 31 civarındaydı. Dolayısıyla 20 milyonun üzerinde vatandaşımız ayda 250 liranın altında çalışıyordu” ifadelerine yer verdi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, sahadaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan bu kapsamda Pütürge ve Kale ilçelerinin muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen Taha Özhan, oldukça önemli açıklamalarda da bulundu.

Konuşmasına 2002’yi işaret ederek başlayan Taha Özhan, o dönemde yaklaşık 20 milyon insanın 250 liranın altında çalıştığına dikkat çekti. 3 Kasım 2002’de milletin iktidar görevini kendilerine tevdi etmesi ile birlikte Türkiye’de her alanda bir kalkınmanın başladığının altını çizen AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, şöyle konuştu:

“Kasım 2002'de iktidar görevini devraldığımızda umutları yıpranmış, yorulmuş ve karamsar bir Türkiye vardı. Ekonomi, büyük bir krizin içindeydi. İşsizlik büyüyor, enflasyon milletin ekmeğini azaltıyordu. Yine o dönemde Türkiye’de günlük 4 doların altında gelirle yaşayan insan sayısı yüzde 31 civarındaydı. Dolayısıyla 20 milyonun üzerinde vatandaşımız ayda 250 liranın altında çalışıyordu. Kısacası Türkiye ekonomisi deyim yerindeyse, inim inim inliyordu. Yatırımcı önünü göremiyor; yatırım yapmaktansa sermayesini faize yatırmayı tercih ediyordu. Esnaf siftahsız dükkanını kapatırken, çiftçinin tarladaki ürünü para etmiyordu. Ancak AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte o kötümser hava dağıldı. Uzun süren koalisyon hükümetlerinin ardından, ne yapacağını bilen, kararlı, güçlü bir AK Parti Hükümeti, hem içeride hem de dışarıda bütün olumlu beklentileri hayata geçirdi.” 

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan iktidara geldikleri gün ülkeyi tüm ayaklarıyla yükselteceklerinin sözünü verdiklerini de hatırlatarak, aradan geçen 13 yılın sonunda millete verdikleri sözü tuttuklarını, hatta pek çok alanda vaadettiklerinin ötesine geçtiklerini dile getirdi.

“Yaşanabilir bir Türkiye için yola çıktık, elhamdülillah şu anda yaşanabilir bir Türkiye ortaya çıktı” diyen Taha Özhan, yaşanabilir bir Türkiye için daha yapacak çok şey olduğunun da altını çizdi. 

“HAYIRSIZ EVLAT GİBİ AK PARTİ’NİN BIRAKTIĞI MİRASTAN BOL KESEDEN HARCAYACAKLAR”

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdüren AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, Doğanşehir ilçesine bağlı Kapıdere, Bıçakçı, Gövdeli, Beğre, Elmalı, Söğüt ve Günedoğru mahallelerini ziyaret etti. 

7 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala yoğun bir çalışma temposu sürdüren AK Parti 24. Dönem Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, Doğanşehir ilçesini ziyaret etti. Doğanşehir ilçesine bağlı Kapıdere, Bıçakçı, Gövdeli, Beğre, Elmalı, Söğüt ve Günedoğru mahallelerini ziyaret eden Şahin’i, Doğanşehir İlçe Teşkilatı karşıladı.

Doğanşehir ilçesi ziyareti sırasında konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, “Biz hiçbir zaman için seçimden seçime milletle bir araya gelip, seçimden sonra millete sırtını dönüp, milletin değerleriyle savaş halinde olmadık, olmayacağız da. Biz kimseyi bize oy verdi ya da vermedi diyerek ötekileştirmedik. Biz seçim dönemlerinde tabi ki propagandamızı yapıp, milletimizin istek ve taleplerini dinleyeceğiz. Seçildikten sonra da oy veren vermeyen herkese milletvekili sıfatına haiz olarak elimizden gelen hizmetleri nisan yağmuru gibi eşit bir şekilde ulaştıracağız” dedi. 

“Bizler bir kesimi Kürt, bir kesimi Alevi, bir kesimi Sünni, bir kesimi İslamcı, dinci, irticacı diye yaftalamadık” diyen AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, “Biz kimsenin inancıyla, giyim ve kuşamıyla, etnik kökenleriyle, mezhebiyle sorun içerisinde değiliz. Onların önündeki sorunları ortadan kaldırmak ise iktidarın görevidir, boynunun borcudur” ifadelerini kullandı. 

Doğanşehir ilçe merkezinde yaptığı konuşmanın ardından Doğanşehir’e bağlı Kapıdere Mahallesi’ne giden AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, burada davul zurna eşliğinde karşılandı. 

Kapıdere Mahallesi’nde konuşma yapan Mustafa Şahin, “Biz iktidara gelemeden önce ülke savaş alanına dönmüştü. Doğu ve Güneydoğuda kan gövdeyi götürüyordu. İnsanların büyük bir kesimi ötekileştirilmiş, 3 siyasi parti birden iktidara gelmişti. DSP, MHP ve Anavatan Partisi’nin Mesut Yılmaz’ı vardı. Üç ortak aklın oluşturmuş olduğu hükümet aylarca bakanlar kurulunu toplayamıyorlardı. Kendi aralarında devletin o gün ki imkânlarını paylaşıyorlardı” ifadelerini kullandı. 

Ana Muhalefet Partisi liderinin SSK Genel Müdürlüğü döneminde maaşları dahi ödeyemediğini hatırlatan Şahin, “O dönem bunu başaramayan, iktidara geldiğinde emekliye 2 maaş ikramiyeyi nasıl verecek?” diye sordu. 

AK Parti 24. Dönem Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, “O gün kasamızda 22 milyar dolar para vardı şimdilerde ise 150 milyar dolar var. Bu paraya göz diktiler. Ekonominin, istikrarının iyi bir noktaya geldiği görülünce, hayırsız evlat gibi hayırsız varisler gibi miras yemek için iktidara talip oluyorlar. Sen o gün maaş ödeyemezken bugün nasıl emekliye 2 ikramiye vereceksin? AK Parti’nin bıraktığı mirastan bol keseden harcayacaklar. Önümüzdeki 30 seneyi 40 seneyi ipotek altına alacaklar. Bunların kapasitesi, çapı bu kadar. Onlar konuşuyor, biz hizmet yapıyoruz” şeklinde konuştu. 

Doğanşehir ilçesine bağlı Kapıdere Mahallesi’nin ardından Mustafa Şahin ziyaretlerine Bıçakçı, Gövdeli, Beğre, Elmalı, Söğüt ve Günedoğru mahalleleriyle devam etti. 

'KALKINIP, ZENGİNLEŞİRKEN, İNSANIMIZ DA DEĞERLİ OLACAK'

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar, "Yeni Türkiye'de sadece adet ve örfle değil, hem kalkınacağız hem zenginleşeceğiz hem güçleneceğiz hem de insanımız kıymetli olacak" dedi. 

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında Akçadağ İlçesi'ni ziyaret etti. İlçe'de bir dizi ziyaretlerde bulunan Yaşar, vatandaşlarla bir araya geldi. AK Parti'nin plan ve proje çerçevesinde çalışmalar yaptığını dile getiren Yaşar, "AK Parti hükümetleri çok da talep üzerine çalışmıyorlar. Baştan Türkiye'nin haritasını çıkardılar. Nereye, nasıl, ne yapabiliriz? diye bir program yaptılar. Merkezi bir planlamayla, yörelerin özelliğine göre yeni yatırımlar, proje alanları geliştirdiler. Örneğin besicilik burada sizin talep ettiğiniz bir şey değil, yapılan araştırmada bu bölgenin besiciliğe çok elverişli olduğu tespit edildi ve bu yönde yatırımlar yapıldı" dedi. 

Yaşar, AK Parti'nin yeni seçim beyannamesinde insan odaklı bir politika olduğunu kaydederek, "AK Parti'nin politikalarının yapmak istediği bu toplumu yerinde doyurmak, yerinde güçlendirmek, değerleriyle, inanışlarıyla, çevresiyle güçlü kılmak. Çünkü taş yerinde ağırdır. Taşı yerinden kaldırırsanız bir anlamı olmaz. Bunun adına normalleşme süreci diyorlar. Bunu ilk defa AK Parti demiyor. Menderes, Özal, Necmettin Erkan'da bunu diyordu, Recep Tayyip Erdoğan'da aynı şeyi söylüyor. Hiç farklı bir şey yok. Hepsi milletin çizgisi. Akçadağlı kendini nasıl hissediyor ve görüyorsa öyle yaşasın, öyle davransın; dilini de korusun, örfünü de korusun, rahat bir hayat yaşasın diye böyle farklı politikalar gelişiyor. Bunun eskisine eski Türkiye, yenisine yeni Türkiye diyoruz. Yeni Türkiye'de sadece adet ve örfle değil, hem kalkınacağız hem zenginleşeceğiz hem güçleneceğiz hem de insanımız kıymetli olacak. O yüzden AK Parti'nin yeni seçim beyannamesinde 'insan odaklı' bir yeni politikadan bahsediliyor. İşin ortasına insanı koyacağız" diye konuştu. 

AK Parti'nin milletin temsilcisi olmaya aday olduğunu dile getiren Yaşar, şunları söyledi: "AK Parti, Kürt'ün, Türk'ün, Alevi'nin, Sünni'nin hepsinin partisi olmaya aday. Her kim olursa şemsiyesi geniş bir millet ve memleket partisi olan AK Parti'nin amacı bu ülkenin insanını geliştirirken; bu ülkenin ekonomisini, özgürlüklerini, bağımsızlığını ve insan haklarını geliştirmek. Bu son 13 yılda oldu. Yeterli mi? Değil, bundan sonrasını da bekleyeceğiz. Önümüzde bir yol ayrımı var. 7 Haziran'da Türkiye'nin önünü kesmeye çalışan, Türkiye'yi dışa bağımlı halde tutmaya çalışan, dışa bağlamaya çalışan güçler, partiler, örgütler, paraleller, meridyenler, her ne varsa onların önü kesilecek. Bizi 28 Şubat'a davet ediyorlar. Oradaki koalisyona davet ediyorlar."

Yaşar'a ziyaretlerinde Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ile Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı İbrahim Gezer'de eşlik etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız