SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nitelikli Eleman Sıkıntısı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da İnsan Kaynakları Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi semineri düzenlendi.

Altın Kayısı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seminere Vali Halil İbrahim Daşöz, YÖK Temsilcisi Dr. Ömer Açıkgöz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Milli Eğitim İl Müdürü Hamza Doğuç, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Basri Yaşar, İŞKUR İl Müdürü Yaşar Karataş ve Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren'in yanı sıra çok sayıda öğretmen katıldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, günlük hayattta en çok karşılaşılan sorunun işsizlik olduğunu belirterek, "Malatya'da en çok sıkıntı çektiğimiz konuların başında işsizlik geliyor. Hergün ama hergün insanların en çok talep ettiği şey iş. Malatya'da bulunan sanayici ve iş adamlarının karşılaştıkları sıkıntı ise nitelikli iş gücünün olmayışı. Eleman problemi yaşıyoruz. Ülkemizde mesleki eğitim oranı düşmektedir. Genel eğitim alıp, hiçbir konu hakkında bilgisi olmayan insanlar yetişiyor" dedi.

YÖK Temsilcisi Dr. Ömer Açıkgöz ise, projenin 8 ilde uygulandığını kaydederek, "Malatya'da bu projeye en yüksek düzeyde katılım oldu. Bu proje insan kaynaklarını mesleki eğitim ile geliştirme projesidir. Mesleki eğitim şuanda dünyada değeri hızla yükselmeye başlayan bir kavram. Dolayısıyla gelişmekte olan ülkelerin kaynaklarını tahsis ettikleri bir alan. Bu projenin bu nedenle ayrı bir önemi var. Bu proje 8 sektör ve 11 alanda uygulanacak. Projenin toplam kaynağı 15.4 milyon Euro olarak belirlendi" diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik de, projenin üniversite ayağı olarak, mesleki eğitimin ihtiyaçlarını bildiklerini ifade ederek, "Ülkemizde mesleki eğitimin yağılandırıp, kalkındırılmasında ciddi bir iş birliğine ihtiyaç var. Çağdaş dünyada yüksek lisans çalışmaları bile sanayilerde yapılıyor" dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Basri Yaşar ise, projenin iş dünyasını mutlu ettiğini belirterek, "Şahit olamadığımız bir tarzda bu topluluk ve bu ortamda buluşması bizi mutlu etti. Gelişmekte olan ülkemizde bir şeyler yapmaya çalışan bizlerin kalifiye elaman bulmakta zorlandığımız bir gerçektir. Böyle olunca mesleki eğitim veren okullara ihtiyacımız var" ifadesine yer verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç da, insan kaynaklarına en uygun zemini hazırlayan meslek okullarının ülke genelinde sıkıntılı dönemler yaşadığını kaydederek, "Son birkaç yıldırlı meslek okullarının olumlu yönde geliştiğini ve insanlarımız tarafından iyi göründüğünü söyleyebiliriz. Malatya'da bunun yansımaları mesleki eğitime yönelen gençlerimizin artmasıyla görülmüştür. Ancak, bu olumlu gelişmenin aksine bina ve donanımlar yetersiz kalmıştır. Okullarımızda proje kapsamında öğretmenlerimize eğitici seminerler verilecek. Malatya'da bundan sonra yapılacak çalışmalar ile mesleki ve teknik eğitime ilginin artacağı da inanılmaz bir gerçek olacaktır. Projenin okullarımızda sağlam bir temele oturtulması ve sağlıklı sonuçlar vermesi için iş dünyasını'nda desteğini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız