SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nitelikli Merkez İlçeler Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:42:01
A- A+ PAYLAŞ

AKP  Malatya Milletvekili ve TBMM Grup Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Şahin, merkeze bağlı Hanımınçiftliği beldesini ziyaret etti. 

Beraberindeki partililerle birlikte Hanımınçiftliği Belediye Başkanı Abdulvahap Şerefhanlı'yı makamında ziyaret eden Milletvekili Şahin, burada yaptığı konuşmada 'Büyükşehir Tasarısı'nın Meclis gündeminde muhalefetin engellemelerine rağmen yoğun bir çalışma neticesinde çıkarıldığını söyledi. Şahin, şunları aktardı:

"Geçmiş dönem Meclis tutanaklarına baktığımızda, o günün şartlarında Şubat ayının 7'sinde CHP'li bir milletvekilinin yapmış olduğu konuşmayı irdeledim. Yerinde yönetimler yasasını çıkarırsanız 'üniter devlet yapısını bozacaksınız' diyorlar. 'Ülkeyi böleceksiniz' diyorlar. 'Siz il özel idaresini kaldırırsanız, il genel meclislerini lağvederseniz bu ülke bölünecek' diyor. Aynı konuşmacının bu dönemde, biz yerinde yönetimler yasasını ihdas ederken aynı şeyleri zıt bir şekilde savunduğunu görüyoruz. Biz yerinde yönetim yasasını ihdas ederken ülkenin bölüneceğini iddia eden zihniyet, bugün büyükşehirle beraber il özel idaresi, il genel sekreterliği, il genel meclisinin işlevini yitirmesinden dolayı yine aynı endişeleri dile getiriyorlar. Bunların kapasitesi, çapı bu. 2005'te il özel idaresinin kalkması için çaba gösteren anlayış, bugün kalması için çaba sarf ediyor. Muhalefetin biraz tutarlı olması lazım."

Şahin konuşmasının devamında, "Büyükşehirle birlikte her biri aşağı yukarı 350-400 bin nüfusa hitap eden yan belediyeler olacak. Bunların çalışması, işlevi daha farklı olacak. Yıllardır hep söylenirdi. Çevreyolunun altı hizmet almıyor diye. Biz bu anlayışı AK Parti iktidarıyla birlikte yıktık. Yeni yapılanmayla birlikte de çevre yolunun altı da üstü de aynı hizmeti alacak. Alt merkezlerin oluşması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Resmi kurumların belli bir alanda değil de farklı alanlarda kurulması alt merkezlerin oluşumuna büyük katkı sağlayacaktır. Şehrin kimlik kazanması için şehri bir avuçluk yere hapsedemeyiz. İnşallah daha nitelikli merkez ilçelerimiz olacak. Önümüzdeki dönemlerde büyükşehirin avantajlarını daha rahat görebileceğimizi temenni ediyorum" ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız