SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nitelikli Oda Sayısı Artacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:28:35
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Hasan Çalık Devlet Hastanesi ‘nde inceleme yaptı. 

Kaymakamı Nesim Babahanoğlu’na hastanede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Hasan Çalık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cumali Alan, “2013 Nisan ayı içerisinde, Sağlıkta Kalite Standartları çerçevesinde ilçe halkımıza ve hastalarımıza daha iyi hizmet verebilmek amacıyla hasta odalarının nitelikli hale getirilerek, lavabo, wc, banyolu sistem ve oda konforu yönünden iyileştirme çalışmalarına başlanmıştır" dedi.

Alan, Hastanede 3’ü nitelikli, 23’ü standart olmak üzere toplam 26 adet hasta servis odası bulunduğunu, yapılacak iyileştirme kapsamında hastanede mevcut 3 nitelikli odaya ilave olarak 2’si engelli hastalara yönelik olmak üzere 11 adet yeni nitelikli oda çalışması yapıldığını söyledi. 2 oda da 1. Basamak Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi olarak düzenleme yapıldığını ifade eden Alan, şunları kaydetti:

"Nitelikli çalışma yapılan hasta odalarının 2 adedi engelli hastalarımıza yönelik düzenlenerek mevcutlarla birlikte engelli hasta odasının sayısı 4’e çıkarılmış olacaktır. Bu çalışma neticesinde 26 hasta odasının 16 adedi nitelikli hale getirilerek, hastanemizin nitelikli oda oranı yüzde 11’den yüzde 61’e çıkarılmış olacaktır. Ayrıca hastanemiz, hasta servislerinde ve polikliniklerde 6 adet özürlü standartlarına uygun WC yapılarak özürlü hastalarımıza da daha iyi hizmet verilmesi planlanmaktadır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız