SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Niyazi-i Mısri Haftası'na Şerbetli Kutlama

0
Güncellendi - 2016-03-17 02:14:20
Niyazi-i Mısri Haftası'na Şerbetli Kutlama
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi 16-22 Mart Niyazi-i Mısri Haftasını Şemsiye Sokaktaki Osmanlı Çeşmesi önünde şerbet ikramı ile kutladı.

Niyazi-i Mısri haftası nedeniyle yapılan programa Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Kent Konseyi Niyazi-i Mısri Çalışma Grubu temsilcisi Bülent Sekman, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Malatyalıların yoğun ilgi gösterdiği programda Osmanlı Çeşmesinden akan şerbet ikram edildi. Program içerisinde ney dinletisi ile beraber Niyazi-i Mısri’nin şiirleri okundu.

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, “Kent Konseyi bünyesinde Niyazi-i Mısri çalışma gurubumuzun hazırladığı 16-22 Mart Niyazi-i Mısri Haftası nedeniyle Malatya’nın önemli tarihi isimlerinden olan Niyazi-i Mısri’yi anmak için toplandık. Sadece Niyaz-i Mısri değil Malatya’ya emek vermiş tarihi ve güncel şahsiyetleri anmaya devam edeceğiz”dedi.

Abdullah Pektaş  Niyazi-i Mısri’nin Malatya’mızın yetiştirdiği ünlü şahsiyetlerden biri olduğunu, Malatya Kent Konseyi bu şehrin mayasında emeği olan  bu şahsiyetlerin unutulmaması için çaba göstermektedir dedi. Ayrıca 2017 yılında "Niyazi-i Mısri Ahlak Yılı" projesi kapsamında farklı etkinlikler gerçekleştireceklerini söyleyen Pektaş bu etkinliği hazırlayan Niyazi-i Mısri Çalışma Grubu Temsilcisi Bülent Sekmen’e, Stk temsilcilerine ve katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Malatya Kent Konseyi Niyazi-i Mısri Çalışma Grubu Temsilcisi Bülent Sekman, “Niyazi-i Mısri’nin günümüz de birçok kitabı ve ilahileri halen okutulmaktadır. Niyazi-i Mısri’nin oluşturduğu İrfan Sofrasında her kesime, her etnik ve mezhebi guruba yer vardır. Yaşadığımız şu günler bizlere gösteriyor ki ihtiyacımız olan yegâne çarelerden bir tanesi de Niyazi-i Mısri’nin İrfan Sofrasında buluşmamızdır. Malatya Kent Konseyi olarak 2011 yılından beri her yıl 16-22 Mart tarihleri arasını Niyazi-i Mısri Haftası olarak anmaktayız. Bu vesile ile bu yıl vefatının 322. yılında anma etkinlikleri bir aradayız.” dedi.

Konuşmaların ardından kendilerine şerbet ikram edilen vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirerek bu anlamlı günden dolayı Malatya Kent Konseyine teşekkür ettiler.

Malatya Kent Konseyinden alınan bilgiye göre 16-22 Mart Niyazi-i Mısri haftası kapsamında hafta boyunca farklı etkinlikler yapılacağı belirtildi.​​​​​​​​​​​​​​​​

Bülten

c1

c3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız