SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Niyâzî-i Mısri ve Hamdî-i Vanî Anıldı

0
Güncellendi - 2016-03-09 17:36:22
Niyâzî-i Mısri ve Hamdî-i Vanî Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Niyâzî-i Mısrî Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte “Niyâzî-i Mısrî el Malatî ve Hamdî-i Vanî el-Malatî’nin Düşünce Dünyası” başlıklı bir panel yapıldı.

Hoca Ahmet Yesevî Konferans Salonu’ndaki etkinliğe Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Kahraman, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karagöz, Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra sahne alan Malatya Tasavvuf Musikisi Yaşatma ve Koruma Derneği Korusu’nun sunduğu ve Niyazî-i Mısrî’nin bestelenmiş şiirlerinin seslendirildiği müzik dinletisine geçildi.

Eğitimci Hamdi Hamit Polat’ın oturum başkanlığı yaptığı panelde, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tatcı, Niyâzî-i Mısrî Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Altunkaya ve Araştırmacı-Yazar Sadık Yalsızuçanlar birer sunum yaptı.

Edebiyat tarihinde, Ahmet Yesevî, Yunus Emre, Niyâzî-i Mısrî, Mevlânâ ve Muhyiddin İbn Arabî gibi büyük şahsiyetlere sahip olduğumuza vurgu yapan konuşmacılar, Niyâzî-i Mısrî el-Malatî’nin ise adeta bunların bileşkesi olduğunu belirttiler. Niyâzî-i Mısrî el-Malatî’nin tasavvuf dünyasının önde gelen bir ismi olduğunu, bu yolda çileli bir hayat yaşadığını ifade eden konuşmacılar, 1918 yılında yaşanan sıkıntılar sırasında Şanlı Urfa’dan Malatya’ya gelen Hamdî-i Vanî el-Malatî’nin ise hem tıbbi hem de tasavvufi ilimler konusunda iyi bir ilim adamı ve mütefekkir olduğunu, ancak bu kıymetli zatın günümüzde çok bilinmediğini söylediler.

Niyâzî-i Mısrî el-Malatî ve Hamdî-i Vanî el-Malatî’nin düşünce dünyası hakkında detaylı konuşmaların yapıldığı panelin sonunda, panelistlere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir tarafından plâket ve hediye paketi takdim edildi.

Bülten

b2

b3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız