SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Niyazi Mısri Haftası Etkinlikleri

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:59:18
Niyazi Mısri Haftası Etkinlikleri
A- A+ PAYLAŞ
 
Niyazi Mısri Haftası dolayısı ile açıklama yapan Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım , "  Âlim ve mutasavvıf Niyazi Mısri'yi günümüzde hatırlamak ve yeni nesillere anlatmak tanıtmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
Yıldırım konuyla ilgili yaptığı açıklamada;  “İlki geçtiğimiz yıl Malatya Kent Konseyimizin girişimleriyle kutlanan 16–22 Mart Niyazi Mısri haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlemiştik. Söz konusu hafta etkinliklerini her yıl gerçekleştirerek âlim ve mutasavvıf Niyazi Mısri'yi günümüzde hatırlamak ve yeni nesillere anlatmak tanıtmak istiyoruz. Çünkü Mısri’nin düşünceleri kültür hayatımıza önemli katkılar sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı. 
 
Yıldırım, açıklamasının devamında, " Bu yıl da Vuslatının 318. yılında PTT önündeki çeşmeden Mısri Şerbeti ikramı ile etkinlikler başlayacak. Şerbet ikramının ardından Niyazi Mısri Çalışma Grubu üyelerinin İl Müftülüğü, Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı, Cem Vakfı gibi kurumlara Hoşgörü Ziyaretleri yapacaklar. Ayrıca, “Niyazi Mısri ve Hayatı” konulu bir konferans  düzenleyeceğiz. Konferansta tasavvuf müziği dinletisi sunulacak ve özel hazırlanan mumları hediye edilecek. Tüm  vatandaşlarımız davetlidir. " diye konuştu. 
 
Niyazi Mısri’yi hayatını ve eserlerini yeterince tanımadığımızı ifade eden Yıldırım, amaçlarının gerçekleştirecekleri çalışmalarla Mısri yi günümüz insanına anlatmak, onunla ve eserleriyle ilgili merak uyandırmak ve insanları onun eserlerini okumaya teşvik etmek olduğunu ifade etti. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız