SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Niyazi Mısri Herkesin Azizi '

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin davetlisi olarak Malatya'ya gelen Yunanistan'ın Limni Belediye Başkanı Chatzidiamantis Antonios, beraberindeki Limni Encümen Kurulu Başkanı ve eski Belediye Başkanı Adamidis Konstantinos, Limni Encümen Kurulu Üyesi Doras Konstantinos ve Tercüman Dolduri Niko ile birlikte Malatya Valisi Ulvi Saran ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.

Vali Saran ziyarette yaptığı konuşmada, "Uzun süre aynı kültür havzasında olan, şu anda farklı yerlerde coğrafyalarda bulunan insanların görüşmeleri son derece önemlidir" diyerek, Limni'de kabri bulunan Malatyalı mutasavvıf şairlerinden olan Niyazi Mısri'nin yeni kuşaklara daha iyi şekilde anlatılması gerektiğini söyledi.

Vali Saran, heyete, el dokuması halı ile tepside kuru kayısı hediye etti. Heyet de valiye getirdikleri hediyeleri verdi.

Limni Belediye Başkanı Chatzidiamantis Antonios ve beraberindekiler daha sonra Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Çakır, "Ziyareti bir dostluğun başlangıcı olarak görüyoruz" dedi.

17.yy. Türk Edebiyatının önde gelen Mutasavvıf şairlerinden olan Malatyalı Niyazi Mısri’nin kabrinin bulunduğu Yunanistan’ın Limni Adası Belediye Başkanı Chatzidiamantis Antonios, Belediye Başkanı Çakır'a davet ve misafirperverliğinden dolayı teşşekkür ederek, Niyazi Mısri’nin herkesin Azizi olduğunu belirtti.

Antonios ziyaret sırasındaki konuşmasında, “Malatya, ekonomisi yüksek bir il. Ümit ediyorum ki müşterek bir komite kurulur, müşterek bir sempozyum düzenlenir ve iyi temeller atılarak, ilişkilerimiz ilerler” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Çakır ise şunları söyledi: “Niyazi Mısri Hazretlerinin kabrinin Limni’de bulunması, Limni’yi Malatya’mız için önemli bir hale getiriyor” dedi. Malatya’nın yetiştirdiği, değerli fikir ve düşünceleriyle insanların sevgisini kazanan Niyazi Mısri’yi yıllardır sempozyumlarla tanıdıklarını söyleyen Başkan Çakır, O’nun fikir ve düşüncelerini vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Kabrinin Limni’de olması hasebiyle Belediye Başkanımızı Malatya’ya davet ettik. Bu daveti Malatya Fuarı ve Kayısı Festivali’ne denk getirdik. Burada Niyazi Mısri’nin kabri için neler yapabiliriz şehirler adına neler yapılabilir, bunları konuşacağız. Biz bu ziyareti bir dostluğun başlangıcı olarak görüyoruz”

Ziyaret sırasında Limni Belediye Başkanı Chatzidiamantis Antonios ile beraberindeki heyete kayısı kristali, Malatya Belediyesi Sanat Merkezi’nde yapılan ebru desenli vazo ve Malatya albümü hediye edilerken, misafir heyet de kabartma resimli tablo, kembol heykel ile albümler hediye ettiler.

Yunanistan'ın Limni adasında kabri bulunan 17. Yüzyıl Türk Edebiyatının önde gelen mutasavvıf şairlerinden olan Malatyalı Niyazi Mısri'nin kabrinin onarılacağı bildirildi.

ÜNİVERSİTEDE NİYAZİ MISRİ ENSTİTÜSÜ..

Yunanlı konuk, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik'i de makamında ziyaret etti. Ziyarete ilişkin üniversite basın bülteni şöyle:

"Yunanistan'ın Limni Belediye Başkanı Chatzidiamantis Antonios, beraberindeki Limni Encümen Kurulu Başkanı ve eski Belediye Başkanı Adamidis Konstantinos, Limni Encümen Kurulu Üyesi Doras Konstantinos ve Tercüman Dolduri Niko ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik’i ziyaret etti. 
17.yy. Türk Edebiyatının önde gelen Mutasavvıf şairlerinden olan Malatyalı Niyazi Mısri’nin kabrinin bulunduğu Yunanistan’ın Limni Belediye Başkanı Chatzidiamantis Antonios, Niyazi Mısri ile ilgili bir sempozyumun yapılması için çalışma yapacaklarını, bu anlamda İnönü Üniversitesi ile işbirliği içerisinde olmak istediklerini belirtti.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik ise şunları söyledi: “Niyazi Mısri’nin kabrinin Limni’de bulunması, Limni’yi bizler için önemli bir hale getiriyor. Malatya’nın yetiştirdiği, değerli fikir ve düşünceleriyle insanların sevgisini kazanan Niyazi Mısri’nin daha çok tanınması gerekmektedir. Üniversitemizde Niyazi Mısri Enstitüsü’nün kurulmasına yönelik YÖK’e girişimlerde bulunduk. Umarım en kısa zamanda bu girişimlerimiz sonuç verecek ve akademik bir ortamda bilim adamlarımızın araştırmaları ve katkılarıyla Niyazi Mısri’yi tüm Dünya’ya tanıtma fırsatımız olacaktır.”
 
Ziyaret sırasında Limni Belediye Başkanı Chatzidiamantis Antonios ile beraberindeki heyete Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından Üniversitemiz ve Turgut Özal Tıp Merkezinin resmedildiği plaketler hediye edildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız