SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Niyazi Mısri İçin

A- A+ PAYLAŞ

Malatya ve İstanbul'da uluslar arası Niyazi Mısri Sempozyumu'nun düzenleneceği bildirildi.

Malatya Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Niyazi Mısri'nin gerek Malatya ve yurt içinde gerekse yurt dışında yeterince tanınmadığı belirtilerek, Mısri'nin insanlara daha iyi anlatılmasını sağlamak amacıyla uluslar arası nitelikte bir sempozyum düzenleneceği bildirildi.

Yapılan açıklamada, Malatya Belediyesi'nin yanısıra İnönü Üniversitesi ve Türk Kadınları Kültür Derneği (TÜRKKAD) İstanbul Şubesinin de katkı sağladığı sempozyum ile ilgili hazırlıkların Haziran ayından beri devam ettiği, Niyazi Mısri'nin hayatı ve eserlerinin değişik yönleriyle ele alınacağı sempozyumun 5 gün süreceği ifade edildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Belediyemiz ile İnönü Üniversitesi ve TÜRKKAD İstanbul Şubesi işbirliği ile düzenlenecek olan sempozyumun I. Etabı 9-10 Ekim 2010 tarihleri arasında İstanbul Zeytinburnu Kültür Merkezinde, II. Etabı ise 15-17 Ekim 2010 tarihleri arasında Malatya'da yapılacak. Sempozyumun Malatya ayağı, 15 Ekim 2010 tarihinde saat 14.00'de İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayacak olup, 16-17 Ekim tarihlerinde Malatya Belediyesi Konferans Salonu'nda devam edecek.

İstanbul ve Malatya'da gerçekleştirilecek uluslar arası sempozyuma çok sayıda akademisyen ve bilim adamı davet edildi. 30'dan fazla tebliğin sunulması beklenen sempozyumun sonunda ise sunulan tebliğler bir kitapta toplanarak yayınlanacak.

Ayrıca, sempozyumun ikinci günü 16 Ekim 2010 Cumartesi günü Niyazi Mısri'nin eserlerinden oluşan bir tasavvuf musikisi konseri de yer alacak."

Üsteki NİYAZİ MISRİ Tasviri, islamvetasavvuf.org'dan..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız