SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Niyazi Mısri Konferansı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, 2008 yılı kültürel etkinlikleri çerçevesinde "Niyaz-i Mısri ve İnsan" konulu bir konferans düzenledi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya Belediyesi olarak, bu toprakların bağrından çıkmış ilim, kültür ve sanat adamlarını Malatyalılarla buluşturmaya, onları anmaya, yeni nesle tanıtmaya gayret gösterdiklerini belirtti.

Başkan Akın, bu yıl Niyaz-i Mısri için ayrıca farklı bir etkinlik daha düzenlediklerini belirterek, "Malatya Türk Tasavvuf Musikisi Koruma ve Yaşatma Derneği ile birlikte, lise ve dengi okullar arasında "Malatyalı Niyazi Mısri" konulu kompozisyon yarışması tertipledik. Yarışmanın ödüllerinin belediyemiz tarafından karşılanmış olması bizim için büyük bir onurdur"dedi.

"Niyaz-i Mısri ve İnsan" konulu bir konferansını veren Araştırmacı - Yazar Fatih Çıtlak ise, "Niyaz-i Mısri'yi anlayabilmek için öncelikle insanı anlatmak lazımdır. İnsan aşktır. İnsan öncelikle Hak'kın yeryüzündeki halifesi olarak yaratılmıştır. İnsanın insan olabilmesi için öncelikle bu şuura, bu terbiyeye sahip olması lazımdır. Cenab-ı Hak, insanın terbiye şeklini de yine insanın kendisine bırakmıştır" dedi.

Konferanstan sonra, Malatya Belediyesi ve Tasavvuf Musikisi Yaşatma ve Koruma Derneği (TAMUYAD) işbirliği ile liseler arasında düzenlenen, "Niyaz-i Mısri'"konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız