SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Niyazi Mısri’nin Hayatı Anlatıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:03:11
Niyazi Mısri’nin Hayatı Anlatıldı
A- A+ PAYLAŞ
Niyazi Mısri Haftası dolayısıyla, Malatya Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu tarafından Niyazi Mısri’nin hayatının anlatıldığı bir konferans ve yine Niyazi Mısri’nin şiirlerinden derlenen bir konser düzenlendi.
 
Kanalboyu'ndaki Halk Eğitim Salonu'nde yapılan etkinliğe, Malatya Belediyesi Başkan Vekili Ertan Mumcu, Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, Niyazi Mısri Çalışma Grubu temsilcisi Bülent Sekmen, Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, Turgut Özal Anadolu Lisesi öğrencileri öğretmen ve idarecileri katıldı.
 
Niyazi Mısri Çalışma Grubu temsilcisi Bülent Sekmen, "Her yıl farklı etkinliklerle Niyazi Mısri’nin tanıtılması konusunda çalışmaları sürdüreceğiz. Programa Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi, Turgut Özal Anadolu Lisesi dahil etme nedenlerimizin başında bu iki okulun adlarını Malatya’nın mümtaz şahsiyetlerinden almasından kaynaklanıyor. " dedi. 
 
Malatya Belediyesi Başkan Vekili Ertan Mumcu ise konuşmasında, "Malatya Kent Konseyi tarafından Niyazi Mısri ile ilgili yapılan çalışmaların bu mümtaz şahsiyetin iyi anlaşılması ve iyi tanınması bakımından önemli. Öncelikle Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin Niyazi Mısri’yi tanıma ve tanıtma noktasında daha gayretli  olması gerekiyor. " ifadelerini kullandı. 
 
Tarihçi- Yazar Orhan Tuğrulca ise 17. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu’nda cereyan eden bir takıp hadiseler ve Niyazi Mısri’nin bu süreç içerisinde aldığı tavır hakkında bilgi verdi.
 
Niyazi Mısri’nin dik duruşuna vurgu yapan Tuğrulca, Mısri’nin hayatı boyunca karşılaştığı bilhassa Rodos ve Limni sürgünleri dikkate alınarak tüm zorluklara rağmen sahip olduğu mücadele azmi ve kararlılığı yeni neslin idealizmine katkı sağlayacak şekilde geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
 
Konferansın ardından İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ramazan Kamiloğlu tarafından Niyazi Mısri’nin şiirlerinden bestelenen bir konser verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız