SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Niye Ağırdan Alınıyor?

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:08:54
Niye Ağırdan Alınıyor?
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi tarafından uzun süreden beri alınacağı söylenilen depreme dayanıklılık ölçme aleti için ihale süreci bile başlamadı, böylece depreme dayanıksız binaların belirlenmesi bir başka bahara kaldı. Belediye üst yönetimi tarafından uzun süreden beri alınacağı belirtilen alet için henüz ihale aşaması bile başlamadı. 
 
Doğal afet (Deprem, sel gibi) riski taşıyan alanlar ile yapıların belirlenmesi ve yapıların bulunduğu alanların tasfiye edilerek iyileştirilmesi, norm ve standartlara uygun hale getirilmesi ile ilgili kanunun,  Resmi Gazetede yayınlanmasından sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca 81 İl’in Valilik ve Belediyelerine gönderilen yazıda, afet riski taşıyan bölgeler ile binaların belirlenerek dönüştürülmelerine yönelik çalışmalara başlamalarını istedi. 
 
Çok sayıda depreme dayanıksız bina stoku bulunan ve  Malatya Belediyesi tarafından riskli binaların belirlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında kullanılacak  betonlarının dayanıklılığını ölçen aleti (Paşometre) almak için geçtiğimiz yıllarda başlattığı çalışmada bir arpa boyu yol alamadı. 
 
Geçtiğimiz yıl ihaleye çıkılarak alınması hedeflenen paşometre aleti bürokratik engellere takılınca yönetimde işi ağırdan almaya başladı. 
 
Deprem riski taşıyan binlerce binanın mevcudiyeti yöneticiler tarafından da kabul edildiği halde sorunu büyük ölçüde giderecek bir aletin yaklaşık bir yıldır alınamaması da Belediye yönetiminin bu konuya gereken önemi vermediğinin bir göstergesi olarak yorumlandı. Teknik uzmanlar “İlimizde çok sayıda depreme dayanıksız yapı var. Herhangi bir felaket yaşanmadan yapıların belirlenmesi ve önlem alınması gerek. Yurdun birçok yerinde bu çalışmalar başladı. Ama bizim belediye yönetimi işi ağırdan alıyor. Binaların dayanıklılığını ölçen alet yani paşometre çok pahalı bir alet de değil. Anlaşıldığı kadarıyla Belediye yönetimi, konuyu pek ciddiye almıyor” yorumunda bulunurlarken Belediye yönetimi de “İhale yönetmeliğinde yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle işler uzadı. Ama en kısa sürede ihaleye çıkarak bu aleti belediyemize kazandıracağız” diyerek uzamanın ihale yönetmeliğinden kaynaklandığını belirtiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız