SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Niye Atanmadım?' Başvurusu!..

A- A+ PAYLAŞ

Valilik İl İnsan Hakları Kurulu'na, Mayıs ayında yalnızca iki başvurunun ulaştığı, bunlardan birinin atama talebi karşılanmayan okul yöneticisi, diğerinin de Devlet Hastanesi müdahale odasının darlığından şikayet eden vatandaşa ait olduğu belirtildi. Bu arada, Mayıs ayı boyunca, kentin değişik yerlerinde bulunan şikayet kutularının yine boş çıktığı bildirildi.

Kurulun Mayıs ayı faaliyetlerinin görüşüldüğü toplantı tutanağına göre yapılan iş ve işlemler şöyle:

"Geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde Kurulumuza iki başvuru yapılmış olup, bu başvurular ilgili mercilere gönderilmiş ve alınan cevabi yazılar doğrultusunda dilekçe sahiplerine bilgi verilmiştir.

Ay içerisinde başvuruda bulunanlarda;

1-Valiliğimiz İl İnsan Hakları Kurulu büromuzun e-posta adresine 24.05.2007 tarihinde (M.K.)tarafından gönderilen şikayet e-mail dilekçesinde Milli Eğitim Bakanlığının 13.04.2007 tarihinde yayınladığı atama Yönetmeliğine istinaden, Yeşilyurt ilçemizin Yakınkent Sadiye ÜNSALAN Lisesinde münhal bulunan Müdür Yardımcılığı kadrosuna atanmak için müracaat ettiğini Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğün tarafından uygun görüşle Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne iletildiğini ancak atamasının yapılmadığını neden olarak ise atanmak istediği okulun imza sirküsü olmadığı gerekçe gösterildiği imza sirküsü bulunmama sebebi ise okullarında hiç kadrolu öğretmen bulunmadığı, öğretmenlerin tamamının geçici Görevle bulundukları belirtilmiş olduğu, bu süreç içerisinde Danıştay’ın yönetmeliğin yürütmesini durdurması nedeniyle atamaları durdurulduğunu ve atamasının yapılmadığını belirtmekte olmuş olduğu şikayet dilekçesi Valiliğimiz 29.05.2007 tarih ve 2649 gün sayılı yazısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmiş olup, konunun incelenerek Valiliğimize bilgi verilmesi istenmiştir.

2- Valiliğimiz İl İnsan Hakları Kurulu büromuzun e-posta adresine 24.04.2007 tarihinde gelen bir e-mail şikâyet dilekçede Malatya Devlet Hastanesi Acil servisinde bulunan (CPR) müdahale odasının yeterli büyüklükte olmaması nedeniyle sorun yaşandığını belirtilen e-mail şikâyet dilekçesi Valiliğimiz 07.05.2007 tarih ve 2257 sayılı yazısıyla İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilmiş olup, konu gereğinin yapılarak sonucundan Valiliğimize bilgi verilmesi istenmiştir.

—Valiliğimiz İl İnsan Hakları Kurulu ve İl Dernekler Müdürlüğünün Koordinesinde düzenlenen Hizmetiçi Seminerine Eğitim Komisyonu üyelerimizden İlköğretim Müfettişi Murat ULUÇAY ve Malatya Barosu Avukatlarından AV. Turan CANPOLAT tarafından 24.05.2007 Perşembe günü İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Toplantı salonunda Basına açık olarak Sivil Toplum Kuruluşları ve Malatya’da faaliyet göstermekte olan Dernek Başkanlar ve yöneticilerine “İnsan Hakları Perspektifinde Sivil toplum Kuruluşları” konulu Hizmet içi Eğitim verilmiştir. Seminerde katılan vatandaşlardan soru cevap şeklinde görüş ve önerilerin alındığı katılımcılar tarafından bu tür faaliyetlerin faydalı olduğunu insanların haklarını arama ve bilinçlenmesi yönünde bu tür faaliyetlerin sürekli yapılması gerektiği, belirtilmiştir.

—Ayrıca 01–03 Haziran tarihleri arasında ilimizde Malatya Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 91 Bin Dev Öğrenci kampanyasına yönelik düzenlenen Çocuk, Gençlik ve Sevgi Festivali çerçevesinde İl İnsan Hakları bürosu olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Valiliğimiz 11.05.2007 tarih ve 2335 sayılı yazımızla yazı yazılarak İnsan Hakları kolunda görevli öğrencilerin görevlendirilmesi hususunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Bir Öğretmen ve On Öğrenci görevlendirilmiş olup, İnsan Haklarını vatandaşlara tanıtmak ve bilinçlendirmek amacı ile stantta görevlendirilerek vatandaşların görüş ve önerilerini almak için bir görüş ve öneri defteri açılarak vatandaşların soru, öneri ve görüşleri alınmış, İnsan Hakları Kurulu hakkında bilgi verilerek çeşitli broşür, çeşitli materyaller dağıtılmıştır.ve vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi gösterdiği görülmüştür.

—Ayrıca Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığınca Düzenlenen Avrupa Komisyonu’nun mali desteği ile Avrupa Konseyi ile Başkanlıklarınca müşterek yürüttüğü “TÜRKİYE’DE İnsan Hakları Alanında Reformların Desteklenmesi Konulu Uluslararası Sempozyum gerçekleştirilmiş olup, bu Sempozyumda faaliyet göstermekte olan illerden temsilciler davet edilmiş olup, Kurulumuzu temsilen 30–31 Mayıs tarihinde yapılan Sempozyuma Valilik yazı İşleri Müdürü ve Kurul Sekretaryalığını yürütmekte olan Sayın Durmuş DOĞAN katılmıştır.

—Ayrıca 10.04.2007 tarihinde yapılan İl İnsan Hakları Kurulu toplantısında alınan karar gereğince İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bulunan okullarda İn Hakları ile ilgili olarak ders, ve bilinçlendirme amaçlı mevcut Müfredat programlarında veya eğitsel kol çalışmalarında yapılıp yapılmadığı hususuyla ilgili olarak Valiliğimizin 12.04.2007/1841 sayılı yazısıyla Milli Eğitime gönderilmiş olup, alınan cevabi yazıda ilimizdeki okullarda İnsan Hakları ile ilgili bilgi ve bilinçlendirme çalışmaları ile ilgili dersler yapıldığı belirtilmiştir.

—İl İnsan Hakları Kurulunun 01.05.2007 tarihinde yapılan toplantısında alınan karar gereği ilimizde bulunan Hastanelerin Acil servis, poliklinik, yataklı servis vb. yerlerdeki uygulamaları yerinde görmek ve incelemek varsa aksaklıkların giderilmesini sağlamak amacıyla Valiliğimizin 03.05.2007 tarih 2200 gün sayılı yazısıyla İl Sağlık Müdürlüğüne Malatya Devlet Hastanesi Başhekimliğine Malatya Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimliğine gönderilmiş olup, ilimiz Devlet Hastanesi ile Beydağı Devlet Hastanesi Hasta Hakları vb. birimlerde düzenlenen raporlar Valiliğimiz İl İnsan Hakları Kurulu bürosuna gönderilmiştir.

—İlimizde sorumlu sıralı amirlerce periyodik olarak “Yakalama, Göz Altına Alma ve İfade Alma Yönetmeliği’’ hükümlerine göre yapılan insan hakları denetimi raporları değerlendirilmiş olup, bu değerlendirmeler sonucunda olumsuz herhangi bir duruma rastlanmamıştır.

—Ayrıca İlimiz ve İlçelerimizde sıralı amirlerce periyodik olarak “Yakalama, Göz Altına Alma ve İfade Alma Yönetmeliği’’ hükümlerine göre Emniyet ile Jandarma Komutanlığına ait karakol ve nezarethanelerinde denetimler yapılmış ve tanzim edilen raporlar Valiliğimize gönderilmektedir.

—İlimizin çeşitli yerlerinde bulunan şikâyet dilek ve temenni kutuları 30.05.2007 tarihinde tarafımızca açılarak kontrol edilmiş olup, herhangi bir dilekçe çıkmamıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız