SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Niye Burada Israr Ediyorlar?'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi üyesi Mehmet Moran, "Şehri ortak akıl ile yöneteceğiz diyenler, birçok kurum karşı çıkmasına rağmen devlet hastanesi yerinin Şeker Fabrikası alanında yapılmasında niye ısrar ediyor?"diye sordu.

Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yapan bağımsız belediye meclis üyesi Mehmet Moran şunları söyledi:

" Malatya Şeker Fabrikası Arazisine yapılmak istenen 850 Yataklı hastahanenin bu araziye yapılmasının sakıncalarını 01/Temmuz/2009 tarihinde yapılan Belediye Meclis toplantısında 12 nolu önergemle meclisin gündemine taşımıştım. Önergem SP ve CHP gurubunun tüm üyeleri tarafından Ak Parti gurubundan iki kişi hariç tüm üyeleri tarafından desteklenerek Meclis gündemine alınıp imar komisyonuna havalesi sağlandı. Geçen sure zarfında güç odakları ve rant çevreleri etkili olacaklarki 05/Ağustos/2009 tarihinde yapılan Belediye Meclisi toplantısına red kararı ve teklifi ile getirildi bana SP ve CHP guruplarından tam destek verildi Ak Partili vicdan sahibi birçok üyenin Partilerinin red tavrı ile vicdanları arasında sıkıştıklarını gördüm aynı sayın üyeler istemeyerek Kahren ve Kehren red etmek zorunda kaldılar ve Ak Partili üyelerin oy çokluğu ile önergemiz imar komisyonunun teklifi doğrultusunda red edildi. Böylece 850 yataklı hastahanenin yapılmasının önü açılmış oldu

Şeker fabrikası alanına yapılmak istenen hastahane inşaatının ve akabinde TOKİ ye bedel olarak verilecek Devlet ve Beydağı Hastahanelerinin yıkılarak arsalarının rant amaçlı tahsislerinin mahsurları:

1- Şehir merkezinde zaten az olan yeşil alan miktarının azalmasına,

2- Hasta yatak sayısının düşmesine ( yeni bina 850 yataklı, oysa yıkılacak olan 2 hastahane 500+500= 1000 yataklı ) dolayısıyla sağlık hizmetinin küçülmesine,

3- Mevcut haliyle hastalar kendilerine yakın 2 hastahaneye bölünürken, bu durumda tek hastahanede yığılmalara, dolayısıyla trafik yoğunluğunu olumsuz etkilemesine,

4- Mevcut hastahaneler yıkılmamalı ve arsaları peşkeş çekilmemeli.

5-Aynı zaman da ve çok önemli olarak, şeker araziside beton yığını haline gelmemiş ve halkın nefes aldığı bir büyük park ve yeşil alan olarak korunmuş olacaktır.

Ve daha bir çok olumsuzluğa sebep olacaktır.

Oysa, yeni bir hastahane ihtiyacı varsa bunun yerinin şehrin gelişim istikameti doğrultusunda Şöför okulu karşısı Köy hizmetleri künk şantiyesi yerine yapılmasının ve mevcut hastahanelerinde yıkılmaksızın hizmete devam etmesinin İlimiz ve halkımız için daha faydalı olacağına inanıyoruz.

Kaldı ki, konunun uzmanı olan Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odasıda benzer sakıncaları ve görüşleri beyan etmişlerdi. İstenirse tekrar teyidi alınabilir.

Hep ORTAK AKIL ,ORTAK AKIL diyorlar hadi öyleyse bunda samimi olduklarını göstermeye bir fırsat ORTAK AKILA başvursunlar ORTAK AKIL ne diyorsa hep birlikte onu yapalım,

Şeker arazileri konusunda SP ve CHP gurubununda desteğini alarak üzerimize düşeni yaptık ve yapmayada devam edeceğiz ancak konu bizi aşmıştır. , Malatyanın istikbalinde söz sahibi olduklarını iddia eden Mimarlar odasını, Şehir Plancılarını Siyasi Partileri, Sivil Toplum Örgütlerini ve özelliklede Ak Partiye oy veren İman ve vicdan sahibi olan Ak Partili seçmenleri ve tüm kamuoyunu Malatyanın gelecek yüz yılına ipotek koymaya çalışan iktidar egosuyla hareket eden zihniyete dur demeye davet ediyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız