SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Niye Gitmedim?'

A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret eden heyete katılmama nedenlerini açıkladı.

Cumhurbaşkanını ziyaretle ilgili organizasyondan son anda haberdar edildiğini belirten Aslanoğlu, şu açıklamayı yaptı:

"Malatya sivil toplum örgütlerinin Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşme talepleri ile ilgili olarak şahsım adına daha önce hiçbir bilgi sahibi olmadım. Böyle bir ziyaretle ilgili bana hiçbir talep yapılmamıştır.

15.04.2007 Saat 15.30 civarında iktidar partisinden bir sayın milletvekili arkadaşım beni arayarak, Malatya Sivil Toplum Örgütlerinin talepleri doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanından bugün saat 16.00 da randevu alındığını belirtmiş, bu randevu’ya benimde katılıp, katılmayacağımı sormuştur. Sayın Cumhurbaşkanını ziyaret edecek Malatya heyeti içinde yer alamayış nedenlerini kamuoyu ile paylaşmak istedim.

1) Hiçbir sivil toplum örgütümüz Sayın Cumhurbaşkanından randevu istendiği yönünde tarafıma hiçbir bilgi vermemiştir.

2) İktidar partisi milletvekillerine böyle bir talep iletilmiş ise sayın milletvekillerimiz tarafından bana bu konuda hiçbir bilgi verilmemiştir.

3) İktidar partisi milletvekillerimizce randevu alınmadan önce, sivil toplum örgütlerimizin hazırlıkları yönünde hiçbir bilgi verilmemiştir.

4) Sayın Cumhurbaşkanı’na hangi sivil toplum örgütlerinin katılacağının tespiti kimin tarafından yapılmıştır, benim bu konuda hiçbir bilgi ve görüşüm alınmamıştır.

5) Malatya heyetinin Sayın Cumhurbaşkanını ziyaretinde, neler konuşulacak istek ve taleplerimiz ne olacak, kimler tarafından hangi bilgiler verileceği belirsiz olup, plan ve program yapılmamıştır.

6) Malatya’daki tüm sivil toplum örgütlerinin sayın cumhurbaşkanı’nı ziyaretlerinde siyasilerin olmamasının daha yararlı olacağı kanısındayım. Malatya’daki ve Malatya dışındaki tüm sivil toplum örgütleri ile siyasilerin ortak noktada buluşması hepimizin en temel görevidir. Ancak bu görev yapılırken karşılıklı hoşgörü ve diyalog mutlaka olmalıdır.

7) Birçok sivil toplum örgütümüz dün saat 17.00 den sonra haberdar edilmiştir.

Sonuç olarak,
Malatya olgusu, her şeyin üstünde olmalıdır. Ancak, tarafıma herhangi bir bilgi verilmeden, planlı ve programlı olmayan bir ziyaretin çok verimli olmayacağı düşüncesiyle Malatya sivil toplum örgütleri ile bu randevuya katılmamanın daha yararlı olacağını düşündüm, daha sonra programlı ve planlı olarak hazırlanacak bir çalışma sonunda müştereken alınacak bir randevunun daha yararlı olacağı kanısındayım.

Malatya kamuoyunun bilgi ve değerlendirmelerine sunarım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız