SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Niye Göndermedin Parayı Enver?''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da gezi ve incelemelerini sürdüren Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, dünya çapında eserlere sahip bölgede yolların iyileştirilmesi çalışmalarına destek vereceklerini kaydetti. Bakan Koç, Beşkonaklar ödeneğinin gelmediğini öğrenince Ankara'daki bürokratını telefonda azarladı..

"NİYE GÖNDERMEDİN BURANIN PARASINI?.."
Malatya Valiliği'ni ziyareti sırasında eski evlerin restorasyon çalışması hakkında bilgi alan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Beşkonaklar Projesi'nin restorasyon çalışması için gerekli ödeneğin gelmediğini öğrenince, telefonla Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletme Müdürü Enver Altıntaş'ı aradı. Altıntaş'ı sert bir dille uyaran Bakan Koç telefonda "Enver.. Malatya Beşkonaklar için 31.05'de karar çıkartılmış. Niye göndermedin buranın parasını? Niye.. Bir dakika tamam.. İlk parayı göndermişsin, 3 ay neden gecikiyor. Enver, senin böyle bir takdir hakkın yok.. Tamam efendim ne?.. Kaçıncı bu.." şeklinde konuştu ve ödeneğin bir an önce gönderilmesini istedi.

"MALATYA'YA 5 YILDIZLI OTEL YAPILMALI.."
Bakan Atilla Koç, Malatya'ya mutlaka 5 yıldızlı bir otelin yapılması gerektiğini kaydederek, bu konuda Sümer Dokuma Fabrikası alanındaki otel yerinin turizm alanı ilan edilerek ihaleye çıkartılmasını düşündüklerini söyledi.

KOÇ'TAN ERKAL'A.. "SEN MİMARSIN NASIL SÖYLERSİN?.."
Bakan Koç, Malatya'ya yeni bir kültür merkezinin yapılması konusunda da belediyenin 10 dönümlük yer göstermesi durumunda hemen harekete geçeceklerini belirtti.

Bakan, Kültür Merkezi ile ilgili konu konuşulurken, AKP Milletvekili Münir Erkal'ın, mevcut projedeki salonun 375 kişilik olduğunu, bunun en az 1.000 kişi kapasiteli olması gerektiği yolundaki sözleri üzerine, salonun en fazla 500- 600 kişilik olabileceğini belirttikten sonra, "Sen mimarsın.. Nasıl söylersin? Bin kişiyi dolduramazsın." diye Erkal'a yanıt verdi.

Bakan, Sabancı Kültür Merkezi'nin yanında temeli atılıp atıl halde bulunan kültür merkezinin orada olamayacağını belirttikten sonra, belediyeden talep ettikleri 10 dönümlük yer için "Şimdi versinler, yıl sonuna kadar bitirelim."dedi.

Bakan Koç, Belediye Başkanı Akın'ın, Başbakanın talimatıyla Şeker Fabrikası arazisinin belediyeye devrinin söz konusu olduğunu, burdan yer verilebileceğini söylemesi üzerine, "Yapılacak yer merkezde olması daha uygun olur."dedi.

"HELİKOPTER ŞİRKETİ KURUN.."
Nemrut Dağı'na ulaşım konusunda hem Malatya hem de Adıyaman tarafındaki yolların iyileştirilmesi çalışmalarına destek vereceklerini ifade eden Bakan Koç, Malatya'da Nemrut Dağı için helikopter şirketinin de kurulmasını tavsiye etti.

Bakan Koç, "Dünya çapındaki eserler turizm potansiyeli olabilir. Ancak yolun ve dinlenme tesisin yoksa, hiçbir şey ifade etmez" dedi.

"VALİLERİN AYIBI.."
Bakan, Karakaş Konağı'nın 2002'de restore edilmesine rağmen "dökülmeye" başlandığı yolundaki sorular üzerine "Fonskiyon verememişsiniz oraya.. 200 yıllık binaya fonksiyon vermezseniz, restoreden 2 sene sonra yıkılır. Niye fonksiyon verilmedi? Bu bütün valilerin ayıbı.."diye konuştu.

SORULARA YANITLARI..
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'in görevden alınmasıyla ilgili olarak konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "Ben, sayın Lemi Bilgin görevden alınırken, dosyanın içindekiler gereği görevden alındığını, ama benim halen bürokratım olan, devletin sanatçı bürokratı olan eski bir genel müdür hakkında konuşmamın rencide edici olduğunu söylemiştim. Daha fazla hiç kimseyi rencide etmemek gerekir. Dosyada neler varsa, idari işlem dışında, hukuki işlemlerde neler varsa, onlar da cumhuriyet savcılığına intikal ettirilmiştir" dedi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne Mine Acar'ın atanmasıyla ilgili tepkilere ise Bakan Koç, "Yasaları tekrar inceleyince, atadığım hanımefendinin rejisörlük hayatı olduğunu, rejisörlüğünde A kadrosunda bir durum olduğunu söyleyebilirim. Bu atamayı eleştirenlerin hem kanun ve tüzükleri iyi okumasını ve hem de Mine hanımın meslek hayatının aşamalarını iyi öğrenmesini tavsiye ederim" dedi.

Bakan Koç, rejisörlerin iş bıraktığı iddialarının ise yalan ve asılsız olduğunu belirterek, "Rejisörlerim, reji çalışmaları ve prova çalışmalarını bırakma gibi bir eylem içinde değiller" dedi. Bakan Koç, böylesi bir durumda rejisörlerin iş akitlerinin sona ereceğini söyleyerek, "Rejisörler biliyor ama, galiba gazeteciler bilmiyor" dedi.

CHP'nin Devlet Tiyatroları ile ilgili tepkisine ise Bakan Koç, "Bizim hükümetimiz ve bizim başbakanımız abesle iştigal etmiyor" dedi.

BELEDİYEDE YENİ CAMİ PROJESİ ANLATILDI..
Bakan Atilla Koç'un, Malatya Belediyesi’ne yaptığı ziyarette Belediye Başkanı Cemal Akın, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Sayın Bakanımıza öncelikle temel atma törenimize teşrif ettikleri için tekrar teşekkür ediyorum. Temelini attığımız alt geçitler için 90 gün süre belirlenmiş olmasına rağmen biz, 80 günde tamamlamayı hedefliyoruz. İnşallah açılış törenini de yine sayın bakanımızla birlikte yaparız” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla, doğu ve güneydoğu illerinde çok çalıştığını belirterek, "Malatya bizim geçiş güzergahımızdaydı." dedi.

Bakan Koç’a, belediyede Yeni Cami Çevre Düzenleme Projesinin Tanıtımı İçin Sinevizyon Gösterisi Eşliğinde Bilgi Verildi

Ziyarette daha sonra Yeni Camii Çevre Düzenleme Projesi ile ilgili olarak hazırlanan bir sinevizyon gösterisi yapıldı ve projenin son durumu hakkında Bakan Koç’a bilgi verildi.

Bakana Valilik ziyareti sırasında Vali Osman Derya Kadıoğlu tarafından, "kayısı ürünleri"nden oluşan "kayısı kokteyl tepsisi" sunulurken, Belediye ziyaretinde de Başkan Akın "Kristal Kayısı" verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız