SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Niye Hakim Olamıyorlar?''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu Başkanı Avukat Mehmet Görgeç (fotoğraftaki), avukatlık sınavının kaldırılmasına tepki göstererek, "Hukuk Fakültesi'nden mezun olan herkesin 'Hiçbir şey olamazsam avukat olurum' şeklindeki anlayışının mutlaka değişmesi gerekiyor" dedi.

 

Malatya Barosu Başkanı Avukat Mehmet Görgeç, Avukatlık Sınavı'nın kaldırılması ile ilgili yaptığı açıklamada, "Daha önce Malatya Barosu'nun bu konuda bir görüşü vardı. Mutlaka sınavın yapılması konusunda bir görüşümüz vardı. Ancak, 2001 yılında sınav 5 yıllığına iptal edilmişti. Gelinen noktada bu yıl sınavın yapılması gerekiyor. Bu süreçte hiçbir alt yapı hazırlanmadı. Buna rağmen hukuk fakültesinden mezun herkesin 'Hiçbir şey olamazsam avukat olurum' şeklindeki anlayışının mutlaka değişmesi gerekiyor. Yargının diğer unsurları için yani savcılık ve hâkimlik için sınav yapılmaktadır. Biz de sınavın yapılmasının doğru olduğu inancındayız" dedi.

 

Türkiye'de 40 hukuk fakültesi olduğu düşünüldüğünde her yıl binlerce kişinin bu mesleğe gireceğini belirten Görgeç, "Bu anlamda, gerek mesleğin onurunun korunması ve diğer konularda sorunlar yaşanacaktır." diye konuştu.

 

Avukat olan CHP İl Başkanı Avukat Niyazi Ergin Gökçe de, "Türkiye'de kapıcı olmak için sınava gireceksin, odacı olmak için sınava gireceksin, avukat olmak için sınava girmeyeceksin. Hükümet avukatları yıpratmak için elinden geleni yapıyor. Sınav mutlaka yapılmalıdır" dedi.

 

"Öyle hukuk fakülteleri var ki içerisinde hoca yok" diye konuşmasını sürdüren Gökçe, "Oradan da mezun olan avukat oluyor diğer yerde de mezun olan avukat oluyor. Niye hâkimliğe almıyorlar onları?" ifadelerini kullandı.

 

Malatya Barosu avukatlarından Anavatan Partisi İl Başkanı Avukat Soner Gökçe ise sınavın kaldırılmasını doğru buldu. "Kaldırılması bence doğrudur" diyen Soner Gökçe, şöyle konuştu: "Çünkü hukuk eğitimini alan bir kişi bu hakkı kullanma noktasında diplomasını zaten alıyor. Burada hâkimlik, savcılık, kaymakamlık sınavı var. Ancak, bu sınavlardan sonra bu kişilere devlet güvencesi altında atamaları yapılıyor, her türlü sosyal güvenceleri veriliyor. Avukatlık Sınavı neticesinde bu imkânlardan yoksun olan meslektaşlarımızın eşit olmayan sınav sistemine tabi tutulması bence hukuka aykırı. Ben kaldırılmasından yanayım"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız