SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Niye Israr Ediliyor?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:12:16
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Arapgir’de kurulmak istenilen Hidro Elektrik Santralleri (HES) ile ilgili tepkisini dille getirip, “Niye ısrar ediliyor? ”diye sordu. Ağbaba, ayrıca yaptığı bir açıklamada da sağlık çalışanlarına saldırıları kınadı.

HES İÇİN SORU ÖNERGESİ..

CHP Milletvekili Ağbaba, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından cevaplanması istemiyle ‘Arapgir ilçesinde HES kurulacağının duyulmasının ardından Onar Köyü’nden, Selamlı Köyü’ne; Yaylacık’tan, Suceyn’e binlerce Arapgirli 30 dernek ve 42 köy bir araya gelerek HES’i protesto etmek için Tarihi Meydan Köprüsü’nün üzerine çıkarak tepkilerini dile getirmişlerdir. Tüm Arapgir’in karşı çıkmasına rağmen yöreye HES kurulmasındaki ısrarın sebebi nedir? HES ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya katılan Arapgir Belediye Başkanımızın ‘Bölgenin 1. Derece Arkeolojik SİT alanı olduğu, HES yapılacak alanın bu bölgenin hemen arkasında kalmasından dolayı yapılacak her türlü çalışmanın, patlatmanın buraya zarar vereceğini’ ifade etmesine rağmen, HES’in SİT alanına kurulmasına izin verilecek midir?’ sorularını yöneltti.

Ağbaba, önergesinin sonunda şu görüşlere yer verdir:

“Uzmanlar tarafından proje alanı içerisinde 95 kuş türü tespit edildiği, Keban Baraj Gölü dikkate alındığında 185 kuş türünün varlığının literatür çalışmalarıyla belirlendiği, bölgede 200’ün üzerinde endemik cinslerden oluşan bitki türleri ile bir o kadar da memeli ve sürüngen cinsten yaban hayvanının barındığını açıklanmıştır. Bilim adamlarının bu çarpıcı tespitinin ardından kurulacak HES’in doğaya vereceği onarılmaz zararlar Bakanlığınız tarafından düşünülmekte midir? Yapılacak HES’in ekolojik dengelerin yok olmasına sebep olacağını ısrarla dile getiren yöre halkının katılımı ve görüşü alınmamıştır. Çevresel etki değerlendirilmesinde gündeme gelen görüş ve öneriler dikkate alınarak Bakanlığınızca projenin tekrar değerlendirilmesi düşünülmekte midir?”

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SALDIRILARA TEPKİ..

Bu arada CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, önceki gün 112 acil servis personeline gerçekleştirilen saldırıyı kınayarak, yaralı personellere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Malatya’da da son dönemlerde sıklıkla karşılaşılan sağlık personeline yönelik fiili saldırıların bir an önce son bulması gerektiğini kaydeden Ağbaba “112 Acil Servis personellerinin fiili saldırıya uğramasını hakaret ve tehdide maruz kalmalarını kabul etmek mümkün değildir. Çeşitli zorluklarla rağmen  görevlerini layığı ile yapmaya çalışan sağlık personellerine yönelik artan saldırılar toplumsal sorun haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Tüm sağlık çalışanlarının görevlerini yaparken tedirginlik yaşadıklarını belirten CHP’li Ağbaba, “sağlığı ticari bir yapıya dönüştüren, sağlık çalışanlarını ve eczaneleri bu ticarethanenin parçası haline getiren AKP’nin sağlık politikası çökmüştür. Hastayla ; doktoru, hemşireyi, eczacıyı karşı karşıya getirerek reform yaptıklarını söyleyenlerin, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının artmasındaki rolü unutulmamalıdır. Hem sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanları hem de şiddete davetiye çıkarıp bu olumsuz tablonun değiştirilmesi için çaba harcamayanları kınıyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız