SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Niye Katılmadılar?'

A- A+ PAYLAŞ

Kayseri'de düzenlenen Tarihi Kentler Birliği toplantısına Malatya'dan üyelerin yeterli olarak katılmamasına tepki gösterildi.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Malatya Temsilcisi Bekir Sözen, yaptığı açıklamada, "Kayseri'de düzenlenen Tarihi Kentler Birliği toplantısında Malatya'dan ben ve Battalgazi Belediyesi'ni temsilen Nihat Semercioğlu katıldı. Tarihi Kentler Birliği'ne üye Malatya'dan diğer belediyelerden temsilci olmaması çok üzücüdür. Evet seçim yakın ve aday adayları belediye başkanları meşgul olabilirler, ancak bu toplantıya 200 civarında belediye başkanı ve 7 vali ile ÇEKÜL Vakıf Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen de katıldı" dedi.

Tarihi Kentler Birliği toplantısının, ildeki tarihi evlerin onarımının yapılması noktasında bir fırsat olduğunu değerlendiren ÇEKÜL Malatya Temsilcisi Bekir Sözen, "İl merkezinde, tarihi 5 Konakları saymazsak, Karakaş ve İstanbulluoğlu Konağı dışında restore edilmiş ve kullanılan konak bulunmuyor. Birçok belediye, illerindeki ve ilçelerindeki tarihi konakları Tarihi Kentler Birliği imkanlarıyla restore ettirirken, Malatya'da bu imkandan yeterince yararlanılmaması üzücüdür" ifadelerini kullandı.

Tarihi Kentler Birliği toplantısına katılanların, Kayseri'deki tarihi ve kültürel yerlerde inceleme yaptıkları da kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız