SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Niye Onaylandı?!"

A- A+ PAYLAŞ
İmar yönetmeliklerine aykırı kararlar aldıkları gerekçesiyle Yeşilyurt Kaymakamlığı tarafından yapılan ön inceleme sonrasında soruşturma izni verilen Yakınca belde Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri kendilerini savunuiyor. Meclis Üyesi Mehmet Sığırcı, Bölge İdare Mahkemesine yazılı başvuru yaparak, usul ve yasaya aykırı, haksız ve dayanaksız olduğunu iddia ettiği Yeşilyurt Kaymakamlığı’nın aldığı, “soruşturma izni verilmesine” dair kararın iptalini istedi.
 
Yakınca Beldesi Belediye Meclis üyesi Mehmet Sığırcı, mahkemeye yaptığı başvuruda,  “Meclis’te alınan kararların onay makamı olan mülki idaredir.  Aldığımız kararlar aykırı ise mülki idare neden onayladı?” ifadelerini kullandı.
 
İddiaların yalanlandığı savunmada şu ifadelere yer verildi:
 
“3794 sayılı İmar Kanunu ve 5393 sayılı Belediye Kanunu hükümleri çerçevesinde Belediye Meclisince alınan imar planlarının onayına ilişkin kararlar askıya çıkarılmak suretiyle ilan edilmekte, varsa itirazlar yeniden Belediye Meclisince görüşülerek imar planları kesinleştirilmektedir. İmar planlarının kesinleştirilmesi sonrasında da 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 23. maddesi 4. ve 5. Fıkrasında yer alan ‘Kararlar kesinleştiği tarihten itibaren en geç yedi gün içinde mahallin en büyük mülki idare amirine gönderilir. Mülki idare amirine gönderilmeyen kararlar yürürlüğe girmez. Mülki idare amiri, hukuka aykırı gördüğü kararlar aleyhine idari yargıya başvurabilir’ hükmü çerçevesinde İlçe Kaymakamına gönderilmekte olup, Kaymakamlık makamınca hukuka aykırı görülerek idari yargıya götürülmüş bir plan kararımız da bulunmamaktadır.”
 
Meclis Üyesi Mehmet Sığırcı, soruşturma izni verilmesi kararının iptalini istediği savunmasında, Kaymakamlık makamının da alınan kararları hukuka aykırı görmediğini belirtiyor.
 
USULSÜZLÜK İDDİASI
Bunun yanı sıra, savunmada dikkat çeken noktalardan biri de, raporu hazırlayan bilirkişinin görevi itibariyle, yapılan disiplin soruşturmasının hukuka aykırı olduğu iddiası.
 
Konuyla ilgili ifadeler ise şöyle:
 
“Danıştay 12. Dairenin kararında ‘soruşturmayı yürüttüğü sırada davacının dengi veya üstü konumunda bir idari göreve sahip olmadığı anlaşılmış olup, yürütülen disiplin soruşturması bu yönüyle de hukuka aykırı bulunmuştur. Bu durumda disiplin soruşturması hukuka aykırı olduğundan bu soruşturmaya dayalı olarak tesis edilen dava konusu işlemin iptali gerekir’ denilmektedir. Yine Danıştay 5. Dairesinin ve 12. Dairenin kararları da aynı doğrultudadır. Bu kurala uyulmamıştır. Soruşturma, Özel İdarede sözleşmeli olan ve idari hiçbir görevi olmayan bir şehir plancısına yaptırılmıştır. O halde esasa girilmeden bu usulsüzlük sebebiyle soruşturma izninin iptali gerekir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız