SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Niye Sessiz Kaldılar?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:49:17
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Terörden nemalanan bazı kesimler sürecin tekrar akamete uğraması için, kesintiye uğraması için bir takım senaryolar devreye koyabilirler” dedi. 

Halk Günü nedeniyle AKP İl Binasında düzenlenen toplantıya Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ve  İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile partili yöneticiler ve vatandaşlar katıldı.

Toplantı öncesinde açıklamada bulunan Milletvekili Mustafa Şahin, barış süreci ile ilgili değerlendirme yaparak, “İyi niyetle demokratikleşme adı altında açılım süreci içinde ciddi adımlar atıldı, ama kandan beslenen, ondan nemalanan, hayatiyetini, ister siyasi hayat olsun, ister bürokratik hayat olsun, ister ekonomik hayatını ona borçlu olan bazı kesimler bunun akamete uğraması için ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Elbette, mutlaka olmazsa olmazlarımızdan birisi de o bölgede silahlardan arındırılmış, terörden arındırılmış bir bölgenin olmasından yanayız. Bizim anlayışımızda kişinin ırkı, kabilesi, meşrebinin hiç bir kıymetinin olmadığını biliyoruz. Yani bizi değerli kılan, insanı değerli kılan anlayışıdır, inancıdır, yaşantısıdır, düşüncesidir. Terörden nemalanan bazı kesimler sürecin tekrar akamete uğraması için, kesintiye uğraması için bir takım senaryolar devreye koyabilirler. İnşallah özlemini yıllarca duymuş olduğumuz barış sürecinin, kardeşlik sürecinin, bu bölgede biz nasıl huzur içinde yaşıyorsak, o bölgede yaşayan insanların da hakkı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Hrank Dink’in öldürülmesinden sonra ‘Hepimiz Ermeniyiz’ diyenlerin, Ermenilerin Hocali’deki katliamlarına karşı sessiz kaldıklarını söyleyen Şahin, “Hemşerimiz olan Malatyalı olan Hrant Dink meselesinde göstermiş oldukları duyarlılığı maalesef o çevreler bir kez olsun Hocali katliamına duyarlılık göstermediler ve sessiz kaldılar. Yani bir Hrant Dink için ‘Hepimiz Ermeniyiz’ deyip de, bayraklar açan insanlar, kesimler, o dönem içinde yaşananları görmezden geldiler” dedi.

Şahin, çiftçilere verilen hibe destekleri için Çiftçi Kayıt Sistemini yenilemeyen çiftçilerin bu durumlarını 29 Mart 2013 tarihine kadar yapmaları gerektiğini, aksi takdirde verilen hibelerden yararlanamayacakları uyarısında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız