SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Niye Tatil Etmedin, Niye?!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:55:24
A- A+ PAYLAŞ

Trafik kazasında yaşamlarını yitiren 5 öğretmen ve 1 şoförün cenaze töreninde, öğretmenlerin yakınları feryat ederken,  kazada yaşamını yitiren 8 yıllık öğretmen  Derya Şahin'in kardeşi Hüseyin Tokdemir, Vali Vasip Şahin'e okulların kar yağışı nedeniyle tatil edilmemesi ve kazanın meydana geldiği yoldaki buzlanma nedeniyle sitemde bulundu. Bu arada Demokrat Eğitimciler Sendikası Malatya İl Başkanı Veysel Fırat da, 6 cana malolan kazanın ihmal sonucu meydana geldiğine değinerek, sorumlu olanlara tepki gösterdi.

ÖLEN ÖĞRETMENİN KARDEŞİNDEN VALİYE TEPKİ..

Trafik kazasında yaşamlarını yitiren 5 öğretmen ve  minibüs sürücüsü   için Yeşiltepe Şehir Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze töreninde, öğretmenlerin yakınları feryat ederken törene katılan Vali Vasip Şahin de  cenaze sahiplerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Bu sırada Derya Şahin'in kardeşi Hüseyin Tokdemir, Vali  Vasip Şahin’in başsağlığı dileği sırasında kar yağışı dolayısıyla okulların neden tatil edilmediğini söyledi ve Vali'ye "Niye okulları iki gün tatil etmedin, niye?" diye haykırdı. Tokdemir, kazanın olduğu yoldaki buzlanmaya da tepki göstererek,  "Bu yolu görmediniz mi?" diyerek sitemde bulundu.

KARAYOLLARI'NIN -15 İDDİASI!..

Öte yandan Karayolları Malatya Şube Müdürü Yaşar Merde, o bölgeyi sürekli tuzladıklarını fakat eksi beş dereceden sonra tuzun fazla bir etkisinin olmadığını ifade ederek, kaza saatlerinde o bölgede ısının eksi 15 derece civarında olduğunu öne sürdü. Merde, sürücülerin de hava ve yol şartlarına göre hareket etmelerinin çok önemli olduğunu kaydetti.

"KAZA YERİNE GİTTİM, YOLLAR SABUN GİBİ.."

Bu arada Demokrat Eğitimciler Sendikası Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, yaptığı açıklamada 5'i öğretmen 6 kişinin canına malolan trafik kazasıyla ilgili olarak, ihmali bulunan yetkililere ve kuruluşlara tepki gösterdi.

Fırat, açıklamada şöyle dedi:

"Dünkü kazada 6 canımızı şehit verdik. Tabi ki ateş düştüğü yeri yakıyor.  Bu konuda ne kadar üzülsek boş ve geri dönülmez bir yol. Asıl üzülmemiz gereken konu kazaya sebebiyetinin ortadan kaldırılabilir olması ve yetkililerin bu konuya duyarsız kalmasıdır. Duyarsız diyorum çünkü kar yağdığı günden beri ne belediye araçları ne de karayolları ekipleri yollarda çalışma yaptılar. Hepimiz Allah’a emanet okullarımıza geldik. Tatil bekledik olmadı, en azından taşıma merkezi okullar tatil edilir dedik o da olmadı. Kaza yapan öğretmenlerimizin çalıştığı yeri görmeyenler için söylüyorum, orayı bilip de tatil vermeyen kaymakamın nasıl kaymakam olduğunun sorgulanması lazım. Sayın kaymakam acaba siz o bölgeye hiç gitmediniz mi?

KARAYOLLARI ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAMIŞTIR.

Karayolları bu kazada asıl sorumludur. Çünkü kazanın olduğu yere dün gittim ne tuzlama yapılmış ne de temizlenmiş. Yollar sabun gibi. Malatya’dan Görgü köyüne kadar asfaltı görebiliyorsunuz ama, Görgü’den sonra beyaz zeminde kayma riskiyle yolunuza devam ediyorsunuz. Bizi koruyan, kamyonların üzerinde bulunan ‘’Allah Korusun.’’ Duası olsa gerek. Merak ediyorum karayollarının elinde tuz mu yok ya da bu tuzları gelecek kışa mı saklıyorlar. 

YA BELEDİYE NE YAPIYOR?

Belediye başkanımızın adaylığının kesinleşmesi kendisini rehavete mi sürükledi bilmem ama, son yağan kar bunu gösteriyor. Ana yollar yeni yeni açıldı. Ara yollara henüz girilmedi. Çalışan ekipleri de hiç göremiyoruz.  Merak ediyorum başkan karla mücadeleye harcayacak parayla tasarruf yapmak mı istiyor.  Üstelik okullar da tatil olmadı, hayat capcanlı devam ediyor. Ama belediye yatıyor. Valiliğimiz tatili uygun görmediyse belediye ve karayollarını geceden itibaren çalışmaya zorlamalıydı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KAR TATİLİNİ DÜŞÜNMELİYDİ.

Milli Eğitim Müdürlüğü kar tatilini neden düşünmedi ve ısrar etti bilemiyorum. Meteoroloji çok isabetli tahminlerde bulunuyor. Tahminler değerlendirilerek karar alabilinirdi. Milli eğitim müdürümüz müfettiş olmasından dolayı Malatya’daki her okulun durumunu biliyor. Bilmiyor desem haksızlık olur. Bunu bilmesine rağmen en azından taşıma merkezi okullar için tatil teklifinde bulunmadıysa onu anlamıyorum. Mesela Merkeze bağlı 19 Mayıs Fatih Ortaokulu taşıma merkezi bir okul. Okulumuza Yeşilyurt  Çayırköy’den öğrencimiz geliyor.  İki gün, öğrencileri araç inip çıkamadığı için yaklaşık 2 km şoför ve velilerle yaya yürüterek araca bindiriyoruz, kalan 6 km’yi de araçla getiriyoruz. Bu hem gelirken hem de giderken oluyor. Aracı aşağı indirme riskine giremiyoruz çünkü kaza riski yüksek. Eğitimde vitrinlerde oynamak kaliteyi artırmaz. Malatya’da daha nice okullar var ki, öğrenci ve öğretmenlerin hayatı tehlike altında eğitime devam  etmektedir.

VALİLİĞİMİZE SESLENİYORUM.

Malatya’da olan en küçük mesele sizin meselenizdir. Hiç kimsenin hakkını başkalarının vicdanına bırakmamalıyız. Ne karayolları ne de belediye kendi vicdanlarıyla hareket edememeli. Devletin gücünü onların üzerinde de hissetmek istiyoruz. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin canı ihmale gelecek kadar ucuz değildir. Tekrardan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize Allah’tan Sabır Diliyorum."

HABER-FOTO: malatyahaber.com- yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız