SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Niye Zorla Götürüyorsunuz?'

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Afet ve Koordinasyon Merkezi bütçesinin görüşülmesi sırasında, özellikle Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde meydana gelen depremlerin ardından yaşanan ilgisizliğe dikkat çekti.

TBMM Bütçe ve Plan Komisyonu'nda, Afet ve Koordinasyon Merkezi'nin bütçesi görüşülürken, bu merkezin bağlı olduğu Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e sorunları aktaran Aslanoğlu'nun konuşması, tutanaklara şöyle geçti:

"Evet, Sayın Bakan, yine Afet Koordinasyon Merkezinizde Varto’dan başlayan ve Hatay’dan çıkan Güney Anadolu Fay Hattı’nın her türlü raporu var, bunu artık gizlemeyelim. Burada yaklaşık beş yüz yıldır aktif olan bir fay hattı var, Varto-Elâzığ’da geçen yıl deprem olan Sivrice-Malatya Pütürge-Malatya Doğanyol-Adıyaman Gölbaşı-Maraş’tan güneye giden hat. Burada rapor elde. Bilimsel bir raporu var ama maalesef, özellikle Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde deprem oluyor, çadırlar geliyor, sonra elveda, bir daha kimse görünmüyor. Orada tehlike var, o hatta -geçen yıl Elâzığ’da yaşadığımız- sırayla gidiyor. Devletin elinde bu rapor var, hangi bölgelerde sorun var, devlet bunları çok iyi biliyor. Bilimsel bir rapor var. Buradaki fay hattının yaklaşık beş yüz yıldır aktif olan… Beş yüz yıldır olmuyor, dönem dönem belli yörelerde oluyor ama, buradaki fay hattı taa Maraş’tan İslahiye ve Hatay’a giden bir fay hattı.

Sayın Bakan, özellikle Pütürge ve Doğanyol ilçelerimizde yıkılan evlerin ödenekleri hâlâ verilmedi, orada taahhüt edilen evlere insanlar yerleşmedi. İnsanlar diyor ki: “Bize eğer yardım edecekseniz edin ama biz apartmanda oturamayız köyde, bize büyük daireler yapmayın, biz köyde yerde oturmak istiyoruz, bu konuda yardım edin, biz evimizi yapalım.” Hayır diyorlar, illa toplu konutta oturacaksın. “Ben köyden gitmek istemiyorum.” diyor o insanlar. Niye o insanları zorla köyden şehre götürüyorsunuz? Toprağını istiyor. Ben özellikle Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde taahhüt edilen, yapılmayan deprem konutlarıyla ilgili olarak bir kez daha bilgilerinize sunuyorum, köylü şehre gidip toplu konutta oturmak istemiyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız