SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nizamiyede Gerginlik

A- A+ PAYLAŞ
 
Kahramanmaraş’ta vatani görevini yerine getirirken nöbet sırasında intihar ettiği açıklanan piyade er Eren Özel’in Malatya’da oturan ailesi, 2’nci Ordu Komutanlığı’na gelerek komutanlarla görüşmek istedi. Olayın araştırılmasını isteyen aile, kendilerine verilen Türk bayrağını askerlere verdi. Karargah önünde polisle aile fertleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
 
Kahramanmaraş 5’inci Zırhlı Tugay Komutalığı 1’inci Mekanize Piyade Bölüğü’nde vatani görevini yerine getiren 20 yaşındaki piyade er Eren Özel’in 8 Eylül günü 5- 7 nöbeti sırasında tüfeğiyle intihar ettiği açıklandı. Acı haber, er Özel’in Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı Çayır Köyü’ndeki ailesine bildirildi. Adana Adli Tıp Morgu’ndan alınan Özel’in cenazesi, daha sonra Malatya’ya getirilerek 9 Eylül Cuma günü Çayır Köyü’nde düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.
 
Piyade er Eren Özel’in ailesi ise oğullarının intihar etmesi için nedeninin olmadığını ileri sürüp, konunun aydınlatılması için girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Erhan Özel’in intihar etmediğini ve ölümünü şüpheli olduğunu ileri süren aile, bir avukat ile beraber Kahramanmaraş’a giderek olayın meydana geldiği askeri birlikte komutanlarla görüştü. Er Erhan Özel’in amcası Yüksel Özel, komutanların da olayın araştırılacağını kendilerine söylediklerini belirterek, "Yeğenim gözünden G-3 piyade tüfeği ile vurulmuş. Nöbet arkadaşı Yozgatlı bir ermiş. İlk defa birlikte nöbet tutmuşlar" diyerek olayın aydınlatılması için konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.
 
AİLE, KENDİLERİNE VERİLEN TÜRK BAYRAĞINI ASKERLERE VERDİ
 
Piyade er Erhan Özel’in ölümünün araştırılmasını isteyen aile ve Çayır köylüleri, otobüslerle bugün Malatya’daki 2’nci Ordu Komutanlığı Karargahı önüne geldi. Çevik Kuvvet ve askerlerin çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldığı Karargah önünde toplanan kalabalık, Eren Özel’in ölümünün araştırılmasını istedi.
 
Yaklaşık 50 kişilik grup, Karargah önünde 2’nci Ordu Komutanlığı’nda sorumlu bir komutanla görüşmek istedi. Grubun nizamiyeden içeri girmesine izin verilmezken, ailenin talebi 2. Ordu Komutanlığı’ndaki yetkililere iletildi. Elinde oğlunun fotoğrafını taşıyan anne Zeynep Özel, "Benim oğlum Kasım’da 20 yaşına girecekti ama giremedi. Evlat acısı yaşamasın başkası. Ben yaşadım ama başkası yaşamasın istemiyorum. Başka analar ağlamasın" dedi.
 
Karargah önünde basın mensuplarına bir açıklama yapan amca Mesut Özel, yine olayda ihmal olduğunu ileri sürüp, kendilerine verilen Türk bayrağını olay aydınlatılana kadar orduya geri vereceklerini söyledi. Bu sırada anne Zeynep Özel, köyde düzenlenen askeri törende kendisine verilen oğlunun fotoğrafının bulunduğu çerçeveyi kırdı.
 
KARARGAH GİRİŞİNDE ARBEDE
 
2. Ordu Komutanlığı’ndan, aile bireylerinden bir kaçının içeri alınması emri gelince Eren Özel’in annesi Zeynep Özel, ağabeyi Erdem Özel ile amcaları Mesut ve Ferhat Özel, kışlanın kapısından içeri alındı. Eren Özel’in ağabeyi ve amcaları, kendilerine eşlik eden Emniyet Müdür Yardımcısı’nın güldüğünü ileri sürerek tepki gösterince ortalık bir anda karıştı. Çevik Kuvvet ekibinin müdahale ettiği arbedede Emniyet Müdür Yardımcısı’na saldırmak isteyen Erdem ve Ferhat Özel, Karargah’tan uzaklaştırıldı.
 
Yaşanan arbede sonrasında amca Yüksel Özel, cenaze töreninden sonra askeri yetkililer tarafından kendilerine verilen Türk bayrağını alnına koyup öperek Nizamiye’de görevli nöbetçi binbaşıya teslim etti. Bu sırada anne Zeynep Özel baygınlık geçirince ambulans çağrıldı. Zeynep Özel ambulansla Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Karargah önünde toplanan grup daha sonra olaysız ayrıldı.
 
Öte yandan Eren Özel’in babasının ise uzun zamandan beri Ankara Sincan Cezaevi’nde siyasi suçtan tutuklu bulunduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız