SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nobel Barış Ödülü ABD'ye Gitti...

A- A+ PAYLAŞ

Nobel Barış Ödülü'nü, küresel ısınmaya karşı mücadelesiyle son dönemde öne çıkan eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore ve BM Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) kazandı.

Bu yılın Barış Ödülü adaylarıyla ilgili olarak küresel ısınma ve iklim değişikliği tartışmaları dikkat çekmişti.

Eski ABD Başkan Yardımcısı Gore'un dışında bu yıl Nobel'e, Finlandiyalı arabulucu Matti Ahtisaari, Vietnamlı rahip Thich Quang Do, İkinci Dünya Savaşı'nda Polonya'da Yahudi çocukları kurtaran Irena Sendler gibi isimlerin de aralarında bulunduğu toplam 181 kişi aday gösterilmişti.

SON 10 YILDA NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜNÜ KAZANANLAR

-2006: Bangladeşli Muhammed Yunus ve Granmeen Bankası

-2005: BM-Uluslarası Atom Enerjisi Kurumu ile kurumun Mısırlı başkanı Muhammed El Baradei

-2004: Kenya Çevre-Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Vangari Maathai

-2003: İranlı insan hakları savuncusu, hukukçu Şirin Ebadi

-2002: Eski ABD Başkanı Jimmy Carter

-2001: BM ve BM Genel Sekreteri Kofi Annan

-2000: Güney Kore Devlet Başkanı Kim Dae-jung

-1999: Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü

-1998: Kuzey İrlandalı politikacılar David Trimble ve John Hume

-1997: "Uluslararası Kara Mayınlarını Yasaklama Girişimi ve girişimin koordinatörü Jody Williams.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız