SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nöbetçi Eczane Sayısı Arttı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da gece ve tatil günlerinde nöbetçi kalan ezcane sayısı artırıldı. Eczacı Odası başkanı Bülent Köse, sayının hafta sonları ve bayram günleri daha da artırılmasının düşünüldüğünü bildirdi.

Toplam 140 eczanenin bulunduğu Malatya'da, Şubat ayı sonuna kadar 3 nöbetçi ezcane bulundurulurken, Mart ayından itibaren bu sayı 4'e çıkarıldı.

Eczacı Odası Başkanı Köse, 140 eczaneden 121'inin nöbet sistemine dahil olduğunu, sisteme dahil olmayan 19 eczanenin Yeşiltepe, Karakavak, İzollutepe, Taştepe gibi bölgelerde bulunduğunu, ayrıca Cezmi Kartay'daki bir eczanenin de nöbet sisteminden çıktığını belirtti.

Teşhis ve tedavi hizmeti yapan kuruluşların yanı sıra tüm eczanelerin bilgisayar sistemine bağlanmaları, özellikle nöbetçi eczanelerde reçetelerdeki ilaçların bilgisayar sistemine girilmesi vs. gibi nedenlerle yığılma meydana gelmesi üzerine, daha kısa sürede vatandaşa hizmet sunulması için nöbetçi ezcane sayısını artırdıklarını belirten Köse, aynı nedenle hafta sonları ve bayram günleri nöbetçi eczane sayısının 5, hatta 6'ya çıkarılması düşüncelerinin de olduğunu bildirdi.

Köse, yeni nöbet sisteminde ayrıca, 4 nöbetçi eczaneden 2'sinin ana caddeler üzerinde bulunmasına dikkat edildiğini de sözlerine ekledi.

Malatya'da halen eczaneler normal günlerde; 08.00- 18.00 saatleri, Cumartesi günleri ise 08.00- 13.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Bu saatler dışında ayrıca Pazar ve bayram günleri ise eczaneler tatil. Belirtilen süreler dışında nöbetçi eczaneler ilaç temin hizmeti veriyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız