SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nöbetçi Eczane Sorunu ve 'Bayramı'!.

0
Güncellendi - 2016-01-02 22:41:32
Nöbetçi Eczane Sorunu ve 'Bayramı'!.
A- A+ PAYLAŞ

Eczanelerin nöbet listesinde, 1 Ocak Cuma ile ertesi gün olan Cumartesi'nin "bayram" olarak yeralması "gayri ciddi" olarak nitelendirildi ve eleştirilere yolaçtı. Bu arada, nöbetçi eczane sayısının azlığı ve zaman zaman birbirlerine çok yakın veya çok uzak eczanelerin aynı gün nöbete yazılması da eleştiriliyor.

"Yılbaşı ve hafta sonu tatili ne zamandan beri bayram oldu? 1 Ocak ne bayramı, 2 Ocak ne bayramı!.  Bu tatil günleri nöbetçi eczane listesinde niye bayram diye yazılıyor? Birileri yanlış başlatmış, öyle gidiyor galiba.. Bunu Eczacı Odası niye düzeltmiyor?" diyen vatandaşlar, ayrıca geceleri nöbetçi eczanelere ulaşma sorunu da yaşandığını ifade ediyorlar.

Büyükşehir statüsünden önce Battalgazi ve Yeşilyurt  eski ilçe merkezlerinde (Eskimalatya ve Çırmıhtı) 1’er, merkezde de 3 olmak üzere toplam 5 olan nöbetçi eczane sayısı Büyükşehir statüsü ile 4’e düştü. 2014 Yılında Büyükşehir statüsünü kazanarak, doğuda Kale, batıda Akçadağ, güneyde Adıyaman ve kuzeyde Karakaya Baraj gölüne kadar sınırları genişleyen Malatya'da (yeni sınırlarıyla Battalgazi- Yeşilyurt ilçeleri) 4 nöbetçi eczane yetersiz kalıyor. Eskimalatya, Çırmıhtı gibi semtlerde ve Çarmuzu, Beydağı, Hatunsuyu, Dilek gibi mahallelerde oturan vatandaşlar acil durumdaki hastalarına ilaç alabilmek için kentin bir ucundan diğerine yol katetmek zorunda kalıyor.

Vatandaşlar “Malatya merkez için 4 nöbetçi eczane sayısı yetersiz. Nöbetçi eczane nöbetlerinin daha sağlıklı ve kentin her noktasında rahatlıkla ulaşılabilecek şekilde düzenlenmesi gerekir.” diyerek Sağlık Müdürlüğü ile Eczacılar Odası'ndan çözüm bulunmasını istediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Engin YURT (8 yıl önce)
    Malatya’ya yeni taşındım. Burada nöbetçi eczane sorunuyla tanıştım. Fahri Kayahan’da oturuyorum. Hemen hemen her seferde Battalgazi tarafına eczane aramaya gidiyorum. Nöbetçi eczane sayısı yetersiz ve eczanelerin yer seçimi de bazen çok saçma. 4 nöbetçi eczane oluyor ve çoğu da bir yerde gruplanıyor. Diğer yerlerin canı çıksın. Eczane az olunca aranılan ilaçların olmama ihtimalide çok artıyor. En az 7-8 eczane olmalı ve bunlar tüm şehire dengeli olarak dağıtılmalı. Bir yerde gruplanmamalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (8 yıl önce)
    Ben 50 yaşındayım.40 yıl önce malatyanın nüfusu 100 bindi şimdi yaklaşk 800bin o zamanda 4 nöbetçi eczane vardı şimdide 4 tane var.yani biz taaa yakıncadan kalkıp çöşnüge nöbetçi eczane bulmaya gitmeye mahkummuyuz.demekki bu eczacı odasıyla mahkumuz.çokmu zor.oturun bakalım. daha nekadar oturacaksnz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (8 yıl önce)
    Yok böyle bişey eczacılar odası ne iş görürsün. koskoca şehirde 4 tane nöbetçi eczane olurmu.enaz 10 tane olması gerekir.30 yıl önce de 4 tane ydi hala 4 tane ayıp yav.zaten yazdırdıgnz nöbetçi eczane afişleri sizin ne kadar işinzi yaptgnınızı gösteriyo.beceremiyosanz bırakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • İBRAHİM (8 yıl önce)
    ......SORUM VAR ... Eczacılar odası yönetimine .. .Sizlerin Anneniz -babanız- eş ve çocuklarınız hasta olmuyor mu ? Oluyorsa ilaçları evinize eczacılar mı getiriyorlar...? niye mi...?.... .. Biraz etrafınıza bakın, kulak verin........----- birazcık ne olur Hasta ve yaşlılar ve bebeleri düşünün------- Bir bakın nedir sorun ? ...... Şu hasta insanların eczane kapılarında 1.30- 2. saat ilaç sırasındaki zulüm görmesi neden ?........ Neden ......... 4 Eczane nöbetçi ? neden veya niçin 8 tane değil de? 4 tane varsa insanca açıklaması lütfen aydınlatın şu hasta -mağdur insanları ...........LÜTFEN......yok mu ÇARESİ ?
    0
    0
    Yanıtla