SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nöbetçi Eczanelere 'Akıllı' Uygulama Geliyor

0
Güncellendi - 2016-05-05 00:29:51
Nöbetçi Eczanelere 'Akıllı' Uygulama Geliyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eczacı Odası Başkanı Tahir Özelçi, Malatya’da yaşanan nöbetçi eczane sorununu çözmek için ilk adımda sayıyı 4’den 5’e çıkarttıklarını, ancak vatandaşın eczaneye ulaşımını daha da kolaylaştırmak için Navigasyon sistemini uygulamaya koyacaklarını açıkladı. Özelçi, şehrin 5 ana noktasına da büyük totemlere nöbetçi eczane sistemini de yerleştireceklerini de belirtti.

Malatya Eczacı Odası Başkanı Tahir Özelçi, “Malatya’nın büyükşehir olmasından sonra ilimizdeki 2 büyük ilçe oluştu, Battagazi ve Yeşilyurt. Battalgazi ve Yeşilyurt’un eski merkezleri de büyükşehir sınırlarına dahil edildi. Dolayısıyla Odamızda halkımızın da ihtiyaçlarını karşılamak adına nöbette yeni bir düzenlemeye gitme gereksinimini duydu. Merkez ilçelerdeki eczanelerin tamamını şehrin nöbetlerine kattık. İl merkezinde 4 eczane nöbet tutuyordu, artık 5 eczane nöbet tutmaya başladı. Bu bir nebzede olsa bir rahatlatma  yarattı” dedi.

“NAVİGASYON SİSTEMLİ NÖBETÇİ ECZANE”

Nöbetçi eczane sayısının 5’e çıkartılmasını yeterli bulmayarak, vatandaşın eczaneye daha rahat ulaşımını sağlamak için mevcut nöbetçi eczane panolarını değiştireceklerini ifade ederek, “Malatya’daki nöbetçi eczane panolarını değiştirmeye karar verdik. Çünkü sıkıntının büyük kaynağı, halkımızla konuştuğumuzda nöbetçi eczane adresinin yeterince  tespit edilememesinden kaynaklı bir problemdi. Eski panolarda  kayan yazılarda sadece adres yazıyor. İlimizdeki bir çok adreste güncellendiğinden ve isimleri değiştiğinden dolayı halkımız bu adreslerdeki eczaneleri bulmakta çok büyük zorluk çekiyordu. Yeni bir uygulama başlatarak nöbetçi eczane panolarını Navigasyon sistemli, bilgisayar sitemli ve akıllı telefonlara uyumlu bir şekilde değiştirmeyi planladık. Çalışmamızı yaptık, ekranlarımız geldi. 15 Mayıs’tan sonra eczanelerimize Navigasyon sistemi, eczanenin bulunduğu konumu direkt gösterebilecek, nöbetçi eczaneyi tarif edebilecek, kaç kilometre uzaklıkta olduğunu belirtebilecek bir sistem olacak. Bu sistemde birde karebarkod olacak. Bu karebarkodu cep telefonlarındaki programla çektikleri andan itibaren akıllı telefonlar vatandaşımızı direkt kendilerine en yakın eczaneye yönlendirecek. Elimizdeki merkezi eczanelerdeki hasta yığılmasını bu sistemle büyük oranda aşacağız” şeklinde bilgi verdi.

ŞEHRİN 5 ANA NOKTASINA NÖBETÇİ ECZANE TOTEMİ

Özelçi, “Malatya’nın 5 tane belirli noktasına büyük totemlere bu sistemi kuracağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır bize yardımcı olabileceklerini ifade ettiler. Malatya’nın 5 noktasında da vatandaşlarımız durdukları yerden itibaren nöbetçi eczaneye nasıl gidebileceklerini görebilecekler. Malatya’daki kamu hastanelerinin tamamına da aynı sistemi ücretsiz olarak kuracağız” diye konuştu.

Bu arada, eczane sayısının merkezde 4 olduğu, Eskimalatya’nın merkeze uzak olması nedeniyle her gün burada da 1 eczanenin nöbet  tuttuğu  kaydedildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Barış (7 yıl önce)
    Çokmu zor 4 ü 8 yapmak.eskisi gibi 5 olmamış ki zaten biri eskimalatyadaymış.yav Adanada hergün 15 tane nöbetçi eczane var. Yani bizim malatya da niye 8 veya10 tane olmuyor.çok ilginçsiniz sayın başkan.
    0
    0
    Yanıtla