SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nöbete Hayır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:25:16
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı binası önünde bir araya gelen doktorlar, aile hekimleri için planlanan nöbet uygulamasını protesto etti. Hekimler, üzerinde “Aile hekimlerine nöbete hayır” yazılı tişörtlerini Sağlık Bakanlığı’nın önüne bıraktı. 

Sağlık Bakanlığı’nın aile hekimlerinin hastanelerde haftada 30 saat nöbet tutmasını öngören yönetmeliğine aile hekimlerinin tepkisi sürüyor. Ankara’da bir araya gelen Aile Hekimleri Dernekleri Başkanları, düzenledikleri basın toplantısında aile hekimlerine yönelik getirilecek olan nöbet uygulamasını istemediklerini söyledi.

Gürkent Otel’de düzenlenen basın toplantısında; Kamu Hastaneler Birliği’nin hastanelerde oluşan aksaklıkları gideremediği için aile hekimlerine hastanelerde başka hekimlerinin görevinin verilmek istendiğini söyleyen Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Murat Girginer, “Aile hekimlerinin başka hekimler yerine dolgu malzemesi olarak kullanılmasına karşıyız. Getirilmeye çalışılan bu düzenleme ile aile hekimleri başka kurumlarda çalışan hekimlerin yerine çalıştırılmaya çalışılıyor. Olağanüstü şartlar her türlü görevi yapmaya hazırız ama ayrı kurumlarda farklı hekimlerin görevini aile hekimleri olarak yapmak istiyoruz. Aile hekimlerinin başka kurumlarda nöbet tutması bizim için çok önemli bir kırmızı çizgidir, bundan taviz vermeyi düşünmüyoruz” dedi.

Yeni uygulama ile 40 saatlik normal mesai saatlerinin üzerine 30 saat hastane nöbeti verilmek istendiğini belirten Dr. Girginer, “Hekimlerinin nöbetleri dahil haftalık çalışma süreleri en çok 48 saat olabilir. Yeni getirilecek uygulama ile bir aile hekiminin 70 saat çalışması düşünülüyor. Bu hekimin hata yapmasıyla hem de iş yükü ile ilgili bir sorun solarak karşımıza çıkıyor” diye konuştu.

Bu kararın düzeltilmesi için yapabileceklerini sıralayan Girginer, aile hekimlerine hukuksal destek verdiklerini, 21 bin aile hekiminin kayıtlı vatandaşları bilgilendirerek aile hekimlerini her gittiklerinde bulamayacakları konusunda bilgilendirmeye çalıştıklarını ifade ederek Merkezi Randevu Sistemi’nde aile hekimlerinin randevularını tepki olarak kaldırmaya başladıklarını, artık e-reçete vermemeye çalıştıklarını söyledi. Girginer, bu konuda bir imza kampanyası başlattıklarını, sosyal medyada eylemler yaptıklarını, bu uygulamanın sürmemesi için seslerini duyuramadıkları taktirde süresiz iş bırakma eylemlerine başvuracaklarını ifade etti.

Yapılan basın açıklamasının ardından Sağlık Bakanlığı’na yürüyen aile hekimleri, burada da bir açıklama yaptıktan sonra, üzerinde “Aile hekimlerine nöbete hayır” yazılı tişörtlerini Sağlık Bakanlığı’nın önüne bıraktılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız