SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Nöbette Uyuyorlar!'

A- A+ PAYLAŞ

CHP il Başkanı Celal Berktaş, yaptığı yazılı açıklamada, İnönü Üniversitesi'nin açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı'nın yanı sıra, milletvekillerini eleştirdi. Sorunları dile getirdiğini söylediği rektör Prof.Dr. Cemil Çelik'e teşekkür etti.

Berktaş'ın açıklaması şöyle:

"Dün, Malatya’mızın Gözbebeği Üniversitemizin, Akademik Yılının açılış törenleri vardı.

Bu vesile ile İlimize gelen Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Sayın Cemil Çiçek bir konuşma yapmış. Konuşmanın hiçbir yerinde Malatya’nın ve İnönü Üniversitesi’nin isminin geçmemesi, sorunlarından bahsedilmemesi çok ilginç!

İktidarımızın Bakanları Malatya’ya gelince nedense Malatya’yı unutuyorlar, havadan-sudan, dereden-tepeden konuşuyorlar!

Sayın Bakan da geleneğe uymuş, tabir yerinde ise felsefe yapmış! Gündemde Malatya ve Üniversite yok!

Üniversitemizin sorunlarına değinen Sayın Rektörümüz, aslında dramatik bir tablo çiziyor, Üniversitenin içinde bulunduğu durumu çarpıcı bir şekilde yansıtıyor.

Sevgili Malatyalılar, biz parti olarak Üniversitemizi her zaman ayrı bir yere koyuyoruz. Başındaki yöneticinin kimliğine, ve değişen siyasi ortama aldırmadan Üniversitenin ve T.Özal Tıp Merkezi’nin sorunlarını dile getiriyoruz.

Bizim Milletvekillerimiz bu konuda duyarlılık gösteriyorlar.

Hakkını teslim etmek gerekiyor. Sn. F.Mevlüt Aslanoğlu bu konuda çok büyük çaba sarfediyor. Her türlü olumsuzlukla boğuşuyor, mücadele ediyor, kavga veriyor..

Ancak iki dönemdir Malatya Halkından önemli miktarda oy alan İktidar milletvekillerimizden aynı duyarlılığı göremiyoruz.

Bu arkadaşlarımızdan bir kısmı, Üniversitenin yönetimini bahane ederek, hiçbir ilerleme kaydedilmemesi için özel bir çaba gösterdiler! Köstek oldular.

Üniversitenin İşlevini, tanıdık birkaç kişinin işe aldırılmasına indirgediler.

Sorunları çarpıcı bir dille gündeme taşıyan Sayın Rektöre teşekkür ediyoruz. Bundan önce aynı konuda çaba sarf eden rektörleri de şükranla hatırlıyoruz.

Üniversitemiz, tıpkı Malatya gibi iktidar tarafından üvey evlat muamelesi görüyor. Çok yeni ve kapasitesi küçük üniversitelerimiz, yöre siyasetçilerinin çabaları ile İnönü Üniversitesinin birkaç kat üzerinde ödenek koparıyorlar.

Bizim İktidar Milletvekillerimiz ise nöbet tutuyorlar.
Nöbetten çıkan gidip uyuyor!

Nöbetteki de bir iki esnemeden sonra nöbet mahallinde uyuyor!"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız