SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nokta Transferler Gerekiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:19:36
A- A+ PAYLAŞ

PTT 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un Teknik Direktörü İrfan Buz, "İçerideki fobimizi yenmek, galip gelmek ve seyircimizle kucaklaşmak benim en büyük dileğimdir" dedi.

Şanlıurfaspor ile ligin 11. haftasında deplasmanda oynanan karşılaşma sonrası Almanya'ya giden Buz, takımın başında antrenmana çıktı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Antrenman Sahası'nda yapılan antrenmanda gazetecilere açıklamada bulunan Buz, "Diğer takımlara baktığınız zaman biz çok objektif bakıyoruz olaya.Şimdi bizde diyebiliriz ki geçen hafta mesela soruluyordu Denizli maçında iyi oynadınız diye ama puanlar nerede? biz her zaman objektif olduğumuz için her zaman sahaya eksiklerimize bakarak neleri düzeltebiliriz diyoruz. Şimdi Balıkesir maçında da penaltı olmuş olmasaydı rakip takım hiç pozisyonumuz yok demiyor ama. O yüzden bizim için önemli bunları etüt etmek lazım. İlk devre gerçekten istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık.Ama bizden kaynaklanıyordu. Pas hatalarımız çok fazlaydı.Orada çok daha fazla dikkatli olmamız gerekiyordu. Birinci bölgede pas hatası olmaz.Orada sıkıntılarımız oldu. Pas tercihlerimizi yanlış kullandık. Şanlıurfa spor'da gerçekten çok iyi bir ekip.Kendi sahasında da kaybetmemiş bir ekip. Hakikaten ilk devre farklı olabilirdi.Bunları gördük tabi ki ikinci devre de. Değiştirmemiz gerektiğini söyledik. Arkadaşlar da gerçekten sağ olsunlar ikinci devrenin başında basmaya başladılar.İstediğimiz oyunu oynadık ve en önemlisi orada aslında üç puanı almaktı" dedi.

"NOKTA TRANSFERLER YAPILMASI GEREKİYOR"

Buz, Almanya'da transferle ilgili bir takım görüşmelerinin olduğunu belirterek, "Urfa, Malatya, İstanbul, İstanbul, Köln ve Köln'de de bir iki kere gittik işte. Orada görüşmelerimiz de oldu ön bir görüşmeler oldu.Biliyorsunuz orada iyi gurbetçi futbolcular da var.Onlarla istişare içerisinde bulunduk. O işimizi de hallettik diyelim. Bayağı yorucu geçti. Görüşmeler iyi oldu, güzel oldu. Tabi transfer yaptığımız zaman hata yapmamak gerekiyor. Nokta transferler yapılması gerekiyor. Ve tabi kulübün de menfaatlerinin göz önünde bulundurularak transfer yapılması gerekiyor. O yüzden kolay bir iş değil. Bunların ön görüşmelerinin olması gerekiyor. Onlarla da ilgili çalışmalarımız oldu" diye konuştu.

"YENİ MALATYASPOR'A LAYIK OLMAK İÇİN GELDİK"

Tecrübeli teknik adam, Yeni Malatyaspor'a layık olmak için çalıştıklarını kaydederek, "Bu iç saha fobisi kolay bir müsabaka değil. Çünkü baktığınız zaman herkes herkesi kolayca yenebiliyor. Şimdi düşündüğünüzde biz Giresun'a gidiyoruz Giresun'u yeniyoruz, Giresun gidiyor Adanaspor'u yeniyor. Böyle sonuçlar da ortaya çıkıyor. Kolay bir müsabaka olmayacak. Gerçekten gardımızı alarak çok iyi konsantre olmamız gerekiyor. Ama seyircilere de ihtiyacımız var. Şimdi tam dört hafta oldu geleli ekibimle birlikte buraya.Tabi kısa bir zaman içerisinde elimizden geleni yapmaya çalıştık ama en önemlisi burada bunu da her zaman vurguluyorum Yeni Malatyaspor'a layık olmak için geldik biz buraya. Zamanla göreceksiniz bunu" ifadelerini kullandı.

"BENİM İÇİN FORMA KUTSALDIR"

Gittiği her takımı sahiplendiğini dile getiren Buz, şunları söyledi:

"Benim için her zaman çalıştığım kulüplerde forma kutsaldır. Yani her şeyden evvel bir forma aşkı olur. Bunları futbolcularıma aşılamaya çalışıyorum. Kendim başta olmak üzere sahiplenmeyi seven bir insanım. Sahiplendiğiniz zaman bir şeyi sevebilirsiniz. O armayı da seveceksiniz ki her şeyi ortaya koyabilesiniz. Ama aynı sevgiyi de, bu armayı taşıyan futbolular içinde seyircilerinde onların gururu olması gerekiyor. O yüzden birlik ve beraberlik çağrısı yaptığımız zaman seyirciler tabi ki seyirciler iyi futbol isteyecektir ama her şeyden evvel çok iyi mücadele eden bir Yeni Malatyaspor görmek isteyecektir. Bizde bunlara layık olmaya çalışacağız. Ben Bursaspor ve Gençlerbirliği'nde çalıştım. Bursaspor'da çok büyük bir camia. Seyircilerin ne kadar etki edeceğini orada çok iyi görmüştüm. Bizi çok itmişlerdir. 90 dakikayı beklesinler. Bütün o enerjiyi 90 dakikaya yaysınlar. O enerjiyi bize versinler. Buna ihtiyacımız var. Ondan sonra onun muhakemesini yaparız. Denizlispor maçında golü erken atsak dönebilirdi. O yüzden taraftarlara sonuna kadar ihtiyacımız var. Çünkü Malatya'nın PTT 1. Ligi'nde Yeni Malatyaspor'dan başka bir takımı yok. Bu nedenle kenetlenmeye ihtiyacımız var. Kolay değil, her müsabakaya maç maç bakıyoruz. En önemlisi içerideki fobimizi yenmek, galip gelmek ve seyircimizle kucaklaşmak benim en büyük dileğimdir." 

"BURADA HERKES YENİ MALATYASPOR'A HİZMET EDECEK"

Kadro dışı kalan futbolcuların durumlarına açıklık getiren Buz, "Koray Şanlı ve Vedat Budak daha önce kadro dışı kalmışlardı. Takımlarda bazı kurallar vardır. Kuralları koyduğumuz zaman o kadro dışı kalan futbolcular örnek olması gerekiyor. İzinden sonra geç kalmaları doğru bir hareket değildi. Herkesinde bir duruşu vardır. Yeni Malatyaspor'un da bir duruşu olması gerekiyor. Burada bir futbolcu topluluğu var. Herkesin bir işi var burada. Yönetimimizle birlikte istişare içerisinde Koray ve Vedat ile yollarımızı ayırıyoruz. Musa Sinan Yılmazer ve Yakup Alkan idmanlara devam edecek. Onlar hatalarını gördüler, bazı şeyleri öğrenecekler ve devam edecekler. Burada herkes şunu unutmasın; herkes burada Yeni Malatyaspor'a hizmet edecek. Bu kadar basit" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız