SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Norveç'ten Kürecik Yanıtı

A- A+ PAYLAŞ
Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg, Türkiye'nin bölgedeki etkinliği ile ilgili olarak, "Türkiye-Norveç işbirliğinin bölgeye daha çok demokrasi ve barış getireceğine inanıyoruz" dedi. 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg, Sheraton Otel'de İHA muhabirinin sorularını cevapladı. 
 
Stoltenberg, Türkiye-Norveç ilişkileri konusunda, Türkiye ile Norveç arasında ilişkilerinin yakınlığını vurgularken, "Ekonomik ilişkilerde özellikle Denizcilik ve Enerji konusunda yakın ilişkiler gerçekleştirebiliriz. Bu iki ülke için de yararlı olacaktır" diye konuştu. 
 
76 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili olarak, trajik terörist saldırı olarak niteleyen Stoltenberg, "Davanın süreci yeni başladı veya birkaç hafta içinde başlayacak. Biliyorum ki, bütün dünyadan insanlar, ölenlerin yakınlarına olayla ilgili olarak destek verdi, üzüntülerini belirtti. Bir Türk kızı da olayda hayatını kaybetmişti" ifadelerini kullandı. 
 
Stoltenberg, Türkiye'nin bölgedeki etkinliği ile ilgili olarak, "Türkiye'de yaşanan gelişmeler bizi etkiledi. Türkiye'nin güçlü ekonomik ve politik gelişiminden ve özellikle küresel anlamda bölgedeki etkinliğinden etkilendik. Türkiye-Norveç yakın işbirliğinin bölgeye daha çok demokrasi ve barış getireceğine inanıyoruz" dedi. 
 
NATO'nun Malatya Kürecik'te kuracağı füze savunma sistemi radarının İran'ı rahatsız etmesi konusunda ise Stoltenberg, "Bunun bir NATO kararı olduğunun altını çizmek gerekir. Bu bir koruma ile ilgili bir programdır. Kendimizi korumaya hakkımız var" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız