SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Not Yanlış Girilmiş' İddiası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir okulda üniversite sınavına girişte diploma notu yanlış girilince, öğrenciler ayağa kalktı. Ancak yapılan yanlışlığın giderildiği ileri sürüldü.

Özel Turgut Özal Koleji Lisesi'nde bazı öğrencilerin diploma notlarının sisteme yanlış girildiği ileri sürüldü. Bunun üzerine öğrenci ve veliler şikayette bulunarak, diploma notlarının yanlış girilmesinden dolayı sınav sonucundan mağdur olacaklarını bildirdiler. Öğrenci velileri, birçok öğrencinin diploma notunun hatalı girildiğini iddia ederken, okul yetkilileri ise sadece bir öğrencinin diploma notunun sisteme yanlış girildiğini ileri sürdüler.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Özel Turgut Özal Koleji Lisesi Müdürü Bekir Akçay, sadece bir öğrencinin notunun sisteme yanlış girildiğini iddia edip, "Bir öğrencinin diploma notunun sisteme sehven yanlış girildiği tespit edildi. Bunun üzerine, Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde ÖSYM'ye başvurduk. Başvurumuz sonucu, sisteme hatalı girilen diploma notu düzeltildi. Böylece sorun giderildi" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız