SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Noter Huzurunda Teslimat

A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) 2010 Yılı Mali Destek Programları'na müracaat süresinin sona erdiği ve toplam 363 proje başvurusu yapıldığı bildirildi.

Devlet Planlama Teşkilatı TRB1 Bölgesi Bingöl, Malatya, Elazığ ve Tunceli illerini kapsayan Fırat Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen "Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı" ve "Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı" için başvuru sona erdi.

Başvuru süresi 30 Aralık 2010 saat 20.00'de sona eren Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı kapsamında 283 proje, Malatya 1. Noteri Başkatibi Abdullah Sonkaya huzurunda teslim alındı. Başvuru süresi saat 17.00'de sona eren Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı kapsamında ise ajansa 80 proje sunuldu.

FKA tarafından yapılan açıklamada, "Teklif çağrısı duyurusu 15 Ekim 2010 tarihinde yapılan Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı kapsamında bölge ekonomisinin lokomotif sektörleri olan imalat, tarıma dayalı sanayi ve hizmet sektörlerinin katma değerinin artırılmasına yönelik projeler yüzde 50 hibe şeklinde desteklenecektir. 11 milyon TL kaynağın aktarılacağı bu programda verilecek destek tutarı asgari 20 bin TL, azami 400 bin TL olacaktır. Amacı TRB1 Bölgesinde sosyo-ekonomik gelişmeyi hızlandırabilecek, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek acil nitelikli faaliyetleri desteklemek olan Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı kapsamındaki kaynak ise 550 bin TL olup, faaliyetlere asgari 18 bin TL, azami 70 bin TL destek sağlanacaktır" denildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, bu yıl belirledikleri hedefleri gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Ajansımız, ilk yılında hedeflediği mali destek programlarının başvuru süreçlerini gerçekleştirmiştir. Bundan sonraki süreçte projeler değerlendirilecek, başarılı, yani bölgenin kalkınmasına en fazla hizmet edecek, istihdamı artıracak, iyi projeler desteklenecektir" ifadelerini kullandı.

Altunyuva, tüm proje değerlendirme sürecinin tarafsız bir şekilde, Fırat Kalkınma Ajansı dışından bağımsız değerlendiriciler ve değerlendirme komitesi üyeleri tarafından gerçekleştirileceğini ifade etti.

Hibe desteğini hak eden başvuru sahiplerinin mart ayı içinde duyurulacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız