SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Noterle Tespit Yapmışlar Ama.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:42:19
A- A+ PAYLAŞ
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, ilçe başkanlıklarında delege tespitlerinin yapılarak genel merkeze bildirildiğini söyledi. 
 
"SANDIKLAR KONULARAK YAPILDI"
 
Daha önce masa başında yazılan delegelerin, kendi dönemlerinde mahallelerde sandık konularak belirlendiğini söyleyen Kiraz, "Bunu gerçekleştiren irade tamamen Malatya örgütümüzdür, örgütümüzün ortaya koyduğu demokratik tavırdır. Dün bir grup partilimiz partimize gelerek , Delege tespitlerinin İl Yönetimi tarafından askıya çıkarılması gerektiğini ama askıya çıkarılmadığını noterle tespit etmişlerdir ve İl Yönetiminin parti içi demokrasiyi hiçe saydığını söylemişlerdir. Maalesef konunun başından sonuna kadar yanlış bir değerlendirme yapılmıştır. Birincisi ; Partimiz Tüzüğü , Genel Merkezden gelen Genelge, Seçim Takvimi ve Siyasi Partiler Yasası’na göre delegelerin askı süresi başlamamıştır. Takvim şöyle işlemektedir ;19 Şubat itibariyle bütün İlçe Başkanlıklarının Delege seçimlerini gerçekleştirmiş ve Genel Merkeze göndermişlerdir. Genel Merkezimiz delege tespitlerini veri tabanından geçirerek , yanlışlıkları düzeltecek , yani üye olmayan birisi yazılmış ise veya üye kendi mahalle yada köyü dışında bir yere yazılmış ise bu delegeler elenecek, ve sonuçlar her ilçenin İlçe Seçim Kurulu’na gönderilecektir. İlçe Seçim Kurulları da listelerde bir düzeltme varsa gerçekleştirdikten sonra kesinleşmiş olan delege listelerini yeniden İlçe Başkanlıklarına vereceklerdir. İlçe Başkanlıklarımız da kongrelerinden 1 hafta önce 3 gün süre ile listeleri kendi ilçelerinde askıya çıkaracaklardır. Delege askı süresi en erken 30 – 35 gün sonra gerçekleşecektir. Bu askı süresi içerisinde itirazları direkt İlçe Seçim Kurulları kabul edecek ve sonuçlandıracaktır." ifadelerini kullandı. 
 
İlçelerin kendi bünyesinde delege listelerini askıya çıkaracaklarını belirten CHP İl Başkanı Kiraz, "Bütün üyelerimizin CHP çatısı altında siyaset yapma , yarışma , bilgi alma hakkı vardır ve bu haklarının sonuna kadar CHP İl Örgütü olarak Tüzüğümüz çerçevesinde üyelere tanınmasını sağlayacağız." dedi. 
 
"BÜTÜN PARTİLERE ÖRNEK OLACAK"
 
Hafta sonu yapılacak olan CHP Tüzük Kurultayı ile ilgilide değerlendirme yapan Kiraz, " Bu Tüzük Kurultayında partimizin Tüzüğü baştan sona bütün maddeleriyle değişecek ve partimiz Türkiye’nin en demokratik tüzüğüne sahip olacaktır. Tüzük Kurultayımızda birlik ve sinerjinin çıkacağından hiç şüphemiz yoktur. Yeni tüzüğümüz bütün siyasi partilere örnek olacaktır. Bu anlamda bizlerde Malatya İl Örgütü olarak sonuna kadar, daha çok demokrasi, daha çok özgürlük, daha çok insan hakları, daha çok emek ve daha çok halkla bütünleşmek diyen Genel
Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olacağız" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız