SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Notlar.. Notlar..

A- A+ PAYLAŞ

* Malatyaspor-Galatasaray maçı soğuk bir havada oynandı. Hava şartları zemini olumsuz etkilediyse de, bu takımların oyununu çok etkilemedi. Sadece havanın ısınması nedeniyle koşu pisti çamura belenmişti. Bu nedenle basın mensupları görev yapmakta zorluk çektiler. Hakem ve futbolcuların sahaya girişlerinde kolaylık olması için soyunma odası koridorlarından yeşil alana kadar halı serildi.

* Danimarka'daki bir gazetede, peygamberimiz Hz. Muhammed'in karikatürünün yayınlanması, bu yayına bazı Avrupa ülkelerindeki basın organlarının da katılması, Türkiye'de ve İslam ülkelerinde büyük tepki görürken, tepki Malatya İnönü Stadı tribünlerine de yansımıştı. Açık tribünde bir grup tarafından açılan pankartta, "Allah'ın peygamberine, dinlere, devletlere, bayraklara saygımız vardır. Avrupa medeniyetlerinden de aynı saygıyı bekliyoruz" yazısı yeraldı.

* Karşılaşmaya ilgi beklenenin çok altındaydı. Karşılaşma, iki takımın Malatya’da oynadığı maçlar içerisinde en az ilgi çekeni olarak tarihe geçti. Tribünlerde yer yer boşluklar vardı. Maçı toplam kombineler dahil 6.183 biletli seyircinin izlediği bildirildi. Karşılaşmayı 500 civarında Galatasaray taraftarı da izledi. Bu grup Galatasaray’ın golüne kadar ve golden sonra susmadı. Toth Balazs’ın golü sonrası pek sesleri çıkmadı. Malatyaspor seyircisi maç boyunca takımını destekledi.

* Her iki takımın futbol adına güzellikleri sahaya yansıttığı maç oldukça heyecanlıydı. Malatyaspor, bu sezon sahasında en iyi maçlarından birisini oynadı, çok sayıda pozisyon buldu, ama gol atamadı. Takımın oyunundan memnun olan taraftarlar yenilen golden sonra desteğini kesmedi. Maç bitiminde futbolcuları tribüne çağıran Malatyaspor yandaşları, oyuncuları alkışlarla soyunma odasına uğurladı.

* Maç öncesi yapılan tüm uyarılara karşın “küfürbazlar” bildiğini okudu. Maratondaki grup maç başlamadan 15 dakika önce Galatasaray seyircisi ile küfürleşti. Galatasaray seyircisi küfre küfürle karşılık verdi. Maçın ilerleyen dakikalarında da küfürlü mesajlar işitildi.

* Maçın başlarında Galatasaray seyircisi “Kahrolsun PKK” tezahüratı yaptı. Rakip takım taraftarlarının bu tezahüratı, aslında bir süre önce Fenerbahçe ile ilgili olarak Gençlerbirliği başkanının açıklamalarından kaynaklanan bir tezahürattı. Malatya seyircisi de, Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki "çekişmeyle ilgili" bu tezahüratı, terör örgütünü protesto olarak algılayıp, aynı tezahüratı yaptı, ardından “Burası Atatürk Türkiye’sidir” sesleri yükseldi.

* Öğle saatlerinden itibaren İnönü Stadı önüne tezgâh açan 2 tavuk üreticisi firma, ücretsiz tavuk eti dağıttılar. Bilindiği gibi aynı “ziyafet” Cumartesi günü Hükümet Meydanı’nda çekilmişti. Taraftarlar ücretsiz ziyafete büyük ilgi gösterdi. Maç öncesi stat önüne tezgâh kuran diğer “paralı” kebapçılar bekledikleri işi yapamadılar. Maraton tribününe beyaz etin sağlık olduğunu anlatan pankartlar açıldı.

* Malatya’yı kış mevsiminde etkisi altına alan kirli hava, maç oynanırken yine kendisini hissettirdi.

* Karşılaşmanın ilk yarısı oynanırken bir sakatlanma pozisyonunda koşarak sedyeyle giren 2 sağlıkçı zeminin azizliğine uğradı. Kaygan zeminde dengesini kaybeden ikili düşerken, tribünlerden kahkahalar yükseldi. Sağlıkçılar düştükleri yerde kalıp sakatlanma bölgesine ulaşamadılar; çünkü o sırada hakem Serdar Tatlı sedyeye gerek duyulmadığı işareti vermişti.

* Malatyaspor, Balazs’ın golünden hemen sonra “kazaya” kurban gidiyordu. Macar oyuncu muhteşem golünden sonra kendi yarı sahasına koştu. Tüm oyuncular onunla birlikte oraya yöneldiler. Bu sırada hiçbir Malatyaspor oyuncusu rakip sahada kalmamıştı. Malatyaspor’dan bir oyuncu bile Galatasaray yarı alanında kalsa oyun başlamayacaktı. O sırada Galatasaray hemen atak başlattı. Seyircinin tepkileri arasında Ümit Karan’la gole yaklaştı, ama imdada yetişen Fevzi muhtemel bir golü önledi.

* 1-1’lik sonuç Galatasaray’da yüzlerin asılmasına yol açtı. Fenerbahçe’nin puan kaybetmesiyle şampiyonluk yarışında rakibini yakalama şansı bulan Galatasaray, karşısında güçlü ve dişli bir Malatyaspor buldu. Malatyaspor da beraberliğe pek sevinemedi. Zira sarı-kırmızılı ekibimiz galibiyeti getirecek çok sayıda pozisyon bulmuştu.

* Malatyaspor'un, güçlü rakibi Galatasaray karşısında oynadığı futbol tribünlerden beğeni toplarken, maçın bitiminde birçok taraftar, "Bu futbolu Sivasspor karşısında oynasaydık, 5 fark yapardık.." diye değerlendirme yapıyordu. Bu arada, maç öncesi, Malatyaspor'u ve taraftarı strese sokan bir başka konu da, Malatyaspor'la birlikte küme düşmeme mücadelesi veren ligin altındaki takımların, kritik maçları ya kazanmaları ya da puan çıkarmalarıydı.

* Galatasaray golünden sonra kameralar protokol tribüne yöneldi. Burada Galatasaray 2. Başkanı Ergun Gürsoy ile Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi’nin golün kritiğini gülerek yaptıkları görüldü. Malatyaspor golünden sonra Tanrıverdi’nin yerinden fırladığı ve Toth’u ayakta alkışladığı görüldü.

* Karşılaşmanın oynanacağı sabah rutin yapılan eşgüdüm toplantısında ilginç bir konu gündeme geldi. Toplantıya Galatasaray Kulübünü temsilen katılan Yako İgali, Galatasaray Teknik Direktörünün soyadının kendi dilinde ‘Eric’ değil, ‘Erik’ olarak yazıldığını söyledi. Konunun Konya maçında basın tarafından bilgisizlik sonucu gündeme getirildiğini anlatan İgali, Galatasaray çalıştırıcısının akreditasyon kartını ‘Erik’ olarak düzeltip yenisini aldı.

* Maç bitiminde Sertan Eser ile Orhan Ak arasında gerginlik yaşandı. Araya giren Malatyaspor yöneticisi Ali Cengiz ile yardımcı antrenör Hayati Palancı olayı büyümeden önledi. Siniri geçmeyen Orhan Ak soyunma odasının kapısını tekmeledi. Kapıda hasar oluştuğu görüldü. Maçtan sonra konuşan Sertan Eser, Orhan’ın istenmedik şeyler söylediğini, kendisinin buna karşın “abisi olduğunu ve sakin olması gerektiğini” söylediğini anlattı. Sertan “Yüz yüze bakacağız. Bunlar hoş şeyler değil” dedi.

* Malatyaspor’un golünü atan ve kameralara konuşmayı pek sevmeyen Toth Balazs, maç sonrası Lig TV’ye konuştu. İngilizcesi Türkçesinden çok daha iyi olan Balazs, bunu tercih etmeyip canlı yayında derdini doğrudan Türkçe anlattı. Balazs, güzel bir gol attığını söyledi. Geçen sezonun ikinci yarısı Malatyaspor’a gelen yıldız oyuncunun bu sezon resmi maçlarda 2 golü bulunuyor. Balazs, bu 2 golden birini yine Galatasaray'a karşı kupa maçında atmıştı.

* Galatasaray'ın tecrübeli orta saha oyuncusu Volkan, tam 442 gün sonra golle buluştu. Teknik Direktör Gerets'in, Saidou'nun yokluğunda sürekli ilk 11'de sahaya sürdüğü Volkan, ligde son golünü yine Malatyaspor'a atmıştı. Cim-Bom'un, 20 Kasım 2004 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda rakibiyle 1-1 berabere kaldığı maçta da sarı-kırmızılı takımın tek golünü Volkan kaydetmişti.

* Konyaspor'a transfer olacağı haberleri bazı basın organlarında yer alan, Teknik Direktör Ziya Doğan'ın da "gitmesi halinde, engellemeyi düşünmediği" bilinen Toth'la ilgili bu transfer iddialarının, Galatasaray'a attığı golden sonra Malatyaspor'un gündeminden bütünüyle çıktığı değerlendiriliyor. Taraftarın en sevdiği futbolculardan biri olarak bilinen Toth'la ilgili, ne Doğan'ın, ne de yönetimin "transfer izni" vermesi, artık mümkün görülmüyor. Golcü oyuncu Okan Yılmaz'ın Konyaspor'a transferi, Malatyaspor taraftarınca "olumsuz" karşılanmıştı ve Galatasaray maçında forvetin "kötü performansı" halinde, tribünlerden ciddi bir tepki olması bekleniyordu.

* Malatyaspor Kulübü Başkanı Hikmet Tanrıverdi, maç sonrası centilmence bir mücadele olduğunu söyleyerek, "Her 2 takımın da kaçırdığı pozisyonlar vardı. Her 2 takım da sahadan galibiyetle ayrılabilirdi. Bu sonuç Galatasaray'a da Malatyaspor'a da ilaç olmadı. Biz, galip gelmek istiyorduk. Artık önümüzdeki Trabzonspor maçına bakacağız" dedi. Hikmet Tanrıverdi ayrıca, takımda bir toparlanma olduğunu da belirterek, "Genel olarak takımın oyun disiplininden memnunum. Uyum sorununu biraz daha çözdükten sonra ligde üst sıralara çıkacağımızı umuyorum" şeklinde konuştu.

* Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Ergün Gürsoy, ele geçirdikleri fırsatları değerlendiremediklerini belirterek, "Ele geçirdiğimiz fırsatları değerlendirseydik buradan rahat bir skorla ayrılacaktık. Ama olmadı. Hatalı bir gol yedik. Sağlık olsun, lig uzun bir maraton. Centilmence bir maç oldu. Deplasmanda berabere kalmak da iyidir" dedi. Ergün Gürsoy, Galatasaraylı genç futbolcu Aydın ile ilgili olarak da, "Ben çok beğendim. İyi niyetli ve oyuna katkı yapan bir oyuncu. Gençlere her zaman fırsat vermek lazım. O ve diğer genç oyuncularımız için umutluyuz" diye konuştu.

* Bu arada, gündüz saatlerinde Orduzu Pınarbaşı'nda oynanan, Malatyaspor PAF 2-0 önde iken, 2-2 berabere sonuçlanan PAF takımlar maçında da ilginç bir olay yaşandı. 67. dakikada Malatyaspor kenar yönetimi sakatlanan Orhan’ın yerine Engin Tekin’i oyuna sokmak istedi. Engin, taç çizgisi kenarından yan hakemin yanından hızla koşarak oyuna girdi. O sırada topla aynı bölgeden kendi kalesine yönelen Galatasaraylı Anıl’a baskı yapıp pozisyonun korner olmasını sağladı. Bu sırada oyun durmamıştı. Galatasaray teknik sorumlusu Suat Kaya’nın itirazı üzerine Engin dışarı alındı; sarı kart gördü ve yeniden oyuna girdi. Hakemlerin iddiasına göre, Engin değişiklik kâğıdına lisans numarası yazılmadan ve izin almadan oyuna girmişti.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız